Кадри бТВАвстрия за пореден път каза не“ на България за

...
Кадри бТВАвстрия за пореден път каза не“ на България за
Коментари Харесай

Мисията на Денков не успя. Австрия ни каза „не“ за Шенген

Кадри бТВ

Австрия за следващ път сподели „ не “ на България за присъединението й в Шенген.

Това се разбра след диалозите сред Николай Денков и австрийския канцлер Карл Нехамер във Виена, които завършиха преди минути.

Репортерът на бТВ Гергана Венкова разгласи, че срещата сред двамата на четири очи е траяла повече от 30 минути и дълго чакания отговор за следващ път е „ не “ от Австрия за България по пътя й към Шенген.



За да бъда безусловно тъкмо и правилна, ето какви бяха думите на канцлера Карл Нехамер. За Австрия разширението на Шенген сега е, изтъквам, немислимо. Това сподели доскоро той и изясни, че България фактически поставя старания по защитата на външната граница на Европейския съюз, до момента в който по думите му, има страни, които още веднъж възвръщат контрола, вместо свободното придвижване. Това значи че Шенген не действа и не може да бъде разширяван, до момента в който не бъде реформиран, е декларирал Нехамер, сподели Венкова.



Немислимо да разтеглим Шенген и ви споделям, че това няма нищо общо с България и Румъния. Това е въпрос на шенгенската система. Шенген не действа и би трябвало да бъде поправен. Докато това не стане, Шенген не може да бъде друг, съобщи Нехамер.

От своя страна акад. Денков сподели: Разговорите, които организирахме, бяха откровени и директни. България поставя старания, и опитът и желанието на нашата страна е да убедим,както Австрия, по този начин и Нидерландия, по този начин и Европейския съюз, че за цялата общественост е по-добре България да бъде част от Шенгенското пространство. Аз съм надълбоко уверен, и през днешния ден го обяснихме на всичките срещи с разумни причини, че в случай че България и Румъния са вътре в Шенген, ние ще можем доста по-ефективно да подпомогнем процесите, които желаеме да се случат в Европа “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР