Кадри: БТВ: Велик Стоичков помогна на Канна Рачева в труден

...
Кадри: БТВ: Велик Стоичков помогна на Канна Рачева в труден
Коментари Харесай

Велик Стоичков помогна на Канна Рачева в труден момент в Испания

Кадри: БТВ: Велик Стоичков оказа помощ на Канна Рачева в сложен миг в Испания

Много забавна история бе разказана в утринния блок на БТВ онлайн през днешния ден.

Всеки ден от 6 до 7 ч. дежурните за деня от екип разискват настоящи тематики.

Тази заран в БТВ онлайн това бяха спортният публицист Петър Бакърджиев, водещият на новините Ивайло Везенков, синоптичката Натали Трифонова, климатологът проф. Георги Рачев и лицето на утринния блок – Златимир Йочев.



След като разискаха това, че българинът Орлин Велев работи в екипа на Илон Мъск за полета на най-голямата и мощна ракета, създавана в миналото – Starship на компанията Space X, проф. Рачев напомни, че български „ мозъци “ са част от най-големите планове в софтуерния свят.

Тук се включи и Петър Бакърджиев, който описа история за продължаващото почитание към легендата на българския футбол Христо Стоичков.



„ Може ли единствено нещо да кажа за един българин. Понеже ти приказваш за тези умни хора.

Един българин продължава да господства в целия свят. Канна Рачева (бел. ред. дългогодишна репортера в БТВ) беше в Испания на екскурзия и през вчерашния ден ми разказваше.

Била е в Андалусия и пробвала нещо на британски да се схванат. Тя сподели, че в Испания отхвърлят много-много да приказват британски, желаят да си приказват на испански.

„ Попитаха ни от къде сме, аз споделих от България. И те блестнаха с думите „ Булгаро “ и „ Стойков “ и всички порти се отвориха за нас “.

Представяте ли си? 30 години по-късно.

Тя приказва за Малага, което е в Южна Испания, а той е играл горе в другата част на Испания. И по този начин, гледайте какво нещо “, не сдържа вълнението си Бакърджиев.



Стоичков игра два пъти във футболния гранд Барселона – първо от 1990 до 1995 година, а по-късно от 1996 до 1998 година Има пет шампионски трофеи на Испания, като най-големият му триумф е спечелването на Купата на европейските първенци през 1992 година Заради мощните си изяви със синьо-червения екип и фурора на България на международното по футбол в Съединени американски щати през 1994 година Камата получава справедливо премията „ Златна топка “.



Уважението към него както в Испания, по този начин и на доста места в света, продължава да е доста огромно, което излиза наяве и от случилото се с Канна Рачева.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР