Кадри БНТСериозни проблечи за шефа на българския клуб в Северна

...
Кадри БНТСериозни проблечи за шефа на българския клуб в Северна
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение в расизъм на шефа на Българския клуб в Битоля

Кадри Българска национална телевизия

Сериозни проблечи за шефа на българския клуб в Северна Македония.

Обвинение в расизъм и ксенофобски прояви е повдигнала прокуратурата в Република Северна Македония против ръководителя на Българския културен клуб в Битоля " Иван Михайлов " Люпчо Георгиевски.

Георгиевски би трябвало да се яви на 16 декември в 12.00 ч. локално време в прокуратурата в Битоля, в противоположен случай ще бъде отведен наложително, заяви Българска национална телевизия.



Клубът беше отворен през април, като след откриването му беше подложен на набези и институционален напън от управляващите в Скопие.

Седмици след откриването на клуба артистът Ламбе Алабаковски направи опит да го възпламени. За действието Алабаковски беше арестуван и освободен.

Месеци по-късно, след приемането на промени в Закона за сдруженията и фондациите и Закона за партиите, ориентирани против българските клубове, стана ясно, че управлението на всички български клубове би трябвало да трансформират устава, програмата, имената си, да филтрират Facebook наличието си.

В противоположен случай ще бъдат затворени.

Македонските българи желаеха среща с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи, който пое ангажимент да се срещне с тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР