Кадри: БНТПрокуратурата в Пловдив продължава да разследва убийството на 28-годишната

...
Кадри: БНТПрокуратурата в Пловдив продължава да разследва убийството на 28-годишната
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив разкри последни подробности около убийството на Фанка Ангелова

Кадри: Българска национална телевизия

Прокуратурата в Пловдив продължава да проверява убийството на 28-годишната Фанка Ангелова от с. Пъдарско. 

" На този стадий няма информация за други забъркани в убийството. Полицията е била известена малко по-късно денем на 25 ноември, защото младата жена не се е прибрала от работа, където би трябвало да е била от ранната заран на 25-ти. По-късно околните алармират, разбирайки че тя не е посетила работното си място, и неотложно полицейските чиновници стартират издирването. В петък е почнало издирването, тялото е открито през вчерашния ден покрай мястото на престъплението. Версията е ликвидиране от ревнивост ", сподели пред Българска национална телевизия Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив.



Димитър Молев, наблюдаващ прокурор по случая, пък съобщи, че още след подаването на сигнала е стартирана работа по всички вероятни версии. " Предвид информацията, получена от полицейските чиновници, че търсената жена е напуснала брачна половинка си една година по-рано, естествено инспекция е била осъществена посредством беседване с нейния брачен партньор. В резултат на дейностите се е стигнало до това, че точно той е причинител. За това той през вчерашния ден бе притеглен по обвиняване за закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс. В сряда Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане за най-тежката мярка " задържане под стража ", сподели Молев.

" Децата са отглеждани от майката на обвиненото лице. Те са живяли в едно домакинство дружно с него. Грижи към сегашния миг ще бъдат полагани отсега нататък от бабата на децата. Разбира се, че ще има подпомагане. Не са постъпвали сигнали за принуждение към жертвата. Все още откриваме версии и предмети, които са открити. Когато приключат тези следствени дейности, можем да кажем по какъв начин е станало закононарушението. Обвинението, което е повдигнато по отношение на обвиненото лице, към момента е работно, защото сме в начална фаза на следствието. Към сегашния миг той е притеглен като подобен за закононарушение по член 115, за него се планува наказване от 10 до 20 години затвор ", изясни още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР