Кадри България он ер.Остава по-малко от месец до светлия празник

...
Кадри България он ер.Остава по-малко от месец до светлия празник
Коментари Харесай

Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер.

Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и тематиките за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и инспекциите за качеството и цената на козунаците, споделят от Сдружението за налична и качествена храна.

Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, защото там приказваме за всеобща продажба. Когато купувате от квартална пекарна, едва ли някой на щанда начело лепи етикети и поставя дата на произвеждане. Най-вероятно козунакът е създаден в същия ден или най-малко изпечен, защото козунакът е едно дълго произвеждане и единствено този, който не е правил козунак, не знае, че има много търкания до изработката на един прекрасен козунак, сподели Николай Немигенчев от УС на Сдружението за налична и качествена храна в ефира на България он ер.


`); break case width
По негови думи целесъобразният интервал на валидност на един козунак е в границите на 2-3 дни, само че не тъй като той ще се скапе, а тъй като ще изгуби вкусовите си качества и ще изсъхне.

Немигенчев изясни, че повода козунаците да устоят повече време в питателните вериги се дължи на това, че в тях се съдържат голям брой добавки.



В последните дни и седмици доста хора заговориха за цените на козунаците, като някои ги намират в ценовия диапазон от 2 лв., до впечатляващите 100 лв.. Цената е значима, защото не може да очаквате за 2 лв. да си купите нещо и то да бъде неповторимо. 500 грама козунак е изцяло обикновено да коства сред 20 и 30 лв.. Според Немигенчев производството на козунак е много характерно и изисква положително знание, доста работа, поради това е и по-високата цена.

 

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР