Кади е бил командир на елитните командоси на Хамас -

...
Кади е бил командир на елитните командоси на Хамас -
Коментари Харесай

Ликвидираха командирът, повел Хамас към Израел на 7 октомври

Кади е бил пълководец на елитните командоси на " Хамас " - ротата " Нухба ". Според израелските отбранителни сили 37-годишният е един от към 1000 палестински пандизчии, освободени през 2011 година в подмяна на израелският боец Гилад Шалит. 

През 2005 година Кади беше задържан за отвличането и убийството на израелец, за който беше обявено, че е работил за организацията за вътрешна сигурност Шин Бет.  

 

Новината идва ден, откакто стана ясно, че армията на Израел е ликвидирала и различен пълководец на “Хамас ” - водачът на военновъздушните сили на групировката Мурад Абу Мурад. Това се е случило, откакто изтребители са поразили действен център на " Хамас ", откъдето ислямистката формация е ръководела своите интервенции по въздух.

" Нухба " са военноморските командоси на " Хамас ". Името на арабски значи " хайлайф “. Според израелските отбранителни сили (IDF), „ елитните сили на Нухба се състоят от терористи, определени от старши сътрудници на " Хамас ", предопределени да правят терористични офанзиви като засади, набези, навлизане през тунели, стреляне със снайпер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР