Кадетите ни успяха да завоюват два медала на Европейската купа

...
Кадетите ни успяха да завоюват два медала на Европейската купа
Коментари Харесай

Кадетите ни взеха два медала от Европейската купа по джудо в Загреб

Кадетите ни съумяха да завоюват два медала на Европейската купа по джудо в Загреб, оповестиха от родната федерация. На форума участваха 900 състезатели. 

Надие Жаафар сграбчи бронза в категория до 70 кг след пет победи. Състезателката на „ Респек “ стартира с триумф против Ула Карго (Словения) с две вадзари, само че по-късно претърпя проваляне от бъдещата финалистка Анна Олиник (Украйна) – 2 вадзари.

Жаафар продължи на репешажите, където се реваншира с три победи, с цел да стигне до конфликт за бронза .

Надие завоюва с две вадзари против Фани Кохеги (Унгария), Анаис Небу (Франция) и Ника Сласек (Хърватия), а за оценката се наложи с ипон над чехкинята Стефанка Хождарова. В категорията на нашето момиче стартираха 30 състезателки .

 Надие Жаафар
Надие Жаафар. Снимка: БФ Джудо

При кадетите Емил Вълчев имаше за противници 66 джудисти, само че се пребори за бронза след 5 победи .

На старта в категория до 81 кг младият играч на „ Кодокан “ (Пз) се наложи с ипон в продължението над Кендо Кремерз (Белгия), след това преодоля украинеца Костантин Бялогоровски също с ипон, на осминафиналите се оправи с Георги Бенделияни (Грузия) – ваздари, на четвърфиналите също записа триумф с вадзари против Аркаиз Енериз (Испания), само че на полуфинала не съумя против азера Аслан Коцоев – ипон.

Все отново в решителната среща за бронзовото отличие Вълчев преодоля Тис Алтена (Нидерландия) с ипон .

След шампионата младите ни национали ще останат на тридневен лагер в хърватската столица, оповестиха още от родната федерация. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР