- Къде ви намирам, г-жо Петрова? - В София, вкъщи.-

...
- Къде ви намирам, г-жо Петрова? - В София, вкъщи.-
Коментари Харесай

Латинка Петрова: Недисциплиниран народ сме, едва издържахме 2 месеца, след което му отпуснахме края

- Къде ви намирам, г-жо Петрова?
- В София, у дома.

- Много от вашите сътрудници са по планини, морета, няма ли отмора и за вас?
- Бях към този момент в Гърция, още преди да вземат тези съществени ограничения. Без проби, без нищо. Сега ми следва още едно пътешестване до нашето море. Да закрия сезона.

- Как се пазите от ковид?
- Имам три маски. Постоянно едната е в чантата, в случай че реша да се напудря и да изляза красива. Но виждам да излизам с маска. Нормално е да се вардя, изключително на тези години всички би трябвало да бъдем доста по-внимателни. Това важи за храненето, разходките и придвижванията.

Лека гимнастика заран и 2 литра вода дневно - това са главните неща, на които се позовавам за положителното здраве, а с цел да се вардя от Ковида, ще прибавя и съблюдаване на главните правила.

Днес отново четох във вестника, че май този Ковид е биологично оръжие и опитът просто е излязъл отвън лабораторията. Да си призная почтено, и аз го мисля по този начин, тъй като доста народ е изумен. Не всички от тези хора, които си отидоха, са с съпътстващи болести. Вярно, че на Земята натежахме много възрастни хора, само че все пак не е този методът да ни разреждат.

- Казвате, че стартирате деня си с извършения. Какви извършения вършиме? Преди няколко години ви видяхме в танцувалното шоу “Dancing Stars”, където демонстрирахте забележителна за една 70-годишна жена пъргавина.
- Никак не са сложни упражненията и всеки човек може да ги прави, в случай че не желае да “скърца”. Всичко е въпрос на малко организация и дисциплинираност. Иначе ставаш от леглото и започваш да се клатиш и да се подпираш по мебелите, да лазиш, с цел да се добереш до кафето и да ти светне малко. А не би трябвало по този начин.

Трябва със ставането да раздвижиш ръцете, шията, крачетата. След това започваш леки извършения за врата, главата, раменете, кръста, краката. За да влезеш във форма, не ти трябват повече от 30-40 мин. Така постепенно да се събудиш с гимнастика.

Но българите от мързел не го вършат. Недисциплиниран народ сме и това го демонстрират и в този момент на тези сбирщини. Едва издържахме два месеца карантина, след което му отпуснахме края. Сватби, нощни заведения, всичко работи с цялостна пара.

- 29 години от живота ви са минали в Сатиричния спектакъл. С кого от сътрудниците ви сте имали най-топли връзки и незабравими мемоари?
- За моя наслада, с мъжката част от трупата на театъра съм имала доста хубави връзки. На първо място това са Георги Парцалев, Кольо Анастасов... Аз постоянно съм била мъжко момиче и в тяхната компания ми е било доста по-комфортно, в сравнение с в дамска. Между дамите постоянно е съществувала някаква конкуренция.

- Вие сте последният театрален сътрудник на Георги Парцалев. Какъв е споменът ви от този огромен комедиант?
- О, доста, доста мемоари имам с него. Последните две години от живота му бяхме непрестанно дружно. Той нямаше кола и не шофираше, аз бях и водач, и душеприказчик, бях и дамата, и сътрудника, и приятелят. Тъжен смешник беше Парцалев, безконечна му памет. Просто беше предназначен да носи смях, а самият той не беше щастлив човек. Такава орис му беше отредена. Изгоря като факла.

- Вие къде се изявявате в този момент?
- От три години играя в Пловдивския спектакъл в спектакъла на Камен Донев “Работно време”, само че сме доста хора на сцената и в този момент не е допустимо поради Ковида. В Разградския спектакъл имам гастрол в три постановки. Там също в този момент не може да се играе и това ме прави много тъжна.

То остава и да закуцам в този момент. Аз внимавам тъкмо за това, тъй като имам другари, които доста са закъсали към този момент с краката. И аз си ги ревизирам непрекъснато, като прикляквам, ставам, я да видя в този момент малко шпагат. И по този начин понякога изпадам в едни такива пионерски занимания да се усеща тялото в кондиция. Проверявам го по този метод някъде да не скръцне, нещо да не се случи. Пускам си музика, танцувам тук из кухнята. Абе, актьорът си е чалнат човек, без значение на какъв брой години е.

Румяна СТЕФАНОВА
/вестник "Над 55 "/
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР