Къде ще се играе мачът България - Унгария и без

...
Къде ще се играе мачът България - Унгария и без
Коментари Харесай

Къде ще играят националите? Днес се чака развръзката на фарса

Къде ще се играе мачът България - Унгария и без аудитория ли остава? Тези въпроси дефинитивно би трябвало да отпаднат през днешния ден и, както се оказа, те ще дойдат от Община Пловдив, която би трябвало да се произнесе безвредно ли е да се играе на ст. " Христо Ботев " - арената е нейна благосъстоятелност.

До целия фарс се стигна, откакто БФС се съобрази с настойчива рекомендация от УЕФА да затвори дуела на 16 ноември. Централата изиска мнения на БФС и Столична дирекция на вътрешните работи, съгласно които има нараснал риск за " всеобщи вълнения ". Имат се поради готвените фенски митинги против ръководството на съюза.

Така БФС реалокира срещата в Пловдив - на закрити врата. В последните дни обаче забъркани в процеса влязоха в остри несъгласия, размениха закани за съд и така нататък

В проблема бе намесен (или самичък влезе в тази роля) Илиян Филипов, началник на компанията, която строи стадиона на " Ботев ", именуван Колежа. Той няколко пъти възрази, че не може да подсигурява безвредното провеждане на мача, защото прави действия, свързани с козирката и осветлението. Бизнесменът акцентира, че има връзки с общината, а не с БФС, по този начин тя би трябвало да разпореди да спре работата и обезопаси обекта.

Така Филипов се оказа централна фигура, откакто стана ясно, че с него са водили диалози зам. изпълнителният шеф на БФС Христо Запрянов и техническият шеф Георги Иванов. Стигна се до изявления с обиди, квалификации и закани за " виждане в правосъдната зала ".

Строителят разгласи, че Борислав Михайлов " се крие от националната обич " и посочи, че Запрянов и Иванов го заплашвали по какъв начин пловдивските тимове в Първа лига може да не играят на своите игрища, защото и на двата има строителни действия. 

От своя страна шефовете в " Бояна " отхвърлиха да говорили за " лишаване на лицензи ". Българска национална телевизия разгласява аудиозапис от диалог сред Запрянов и Филипов, при който проличава, че предприемачът затваря телефона. Първият не загатва думата " лиценз ", пита за мнение и акцентира, че в случай че без аудитория може да е рисков, то тогава футболната ни централа би трябвало да затвори стадионите на " Ботев " и " Локомотив " за една година и за вътрешните мачове, до момента в който не станат подготвени. Тъй като и в този момент там се играе - пред почитатели. 

Така " топката " стигна до новия кмет на Пловдив Костадин Димитров, който разяснява пред Българска национална телевизия, че все още дуелът не може да се играе на ст. " Христо Ботев ". Но съобщи, че през днешния ден ще събере всички виновни по проблеми комисии и персони, с цел да се вземе дефинитивно решение и то би трябвало да е най-хубавото за всички страни.

През цялото време Иванов и Запрянов предупреждаваха, че в случай че Колежа не одобри европейската подготовка, такава въобще няма да има, България ще понесе служебна загуба и непоправими репутационни и финансови вреди. Хиляди хора щели да останат без работа.

В цялата сага основна роля играе и експертът по спортно право Георги Градев, който апелира решението за изместен мач на закрити врата в Арбитражния съд по спорта (КАС) в Лозана. УЕФА обяснимо отхвърли бърза процедура и вярата на Градев е КАС да спре решението, определяйки го като незаконосъобразно от позиция на нормативните документи на самата европейска футболна централа.

" Използвам случая да насочва привет към перхидролените глашатаи, които към този момент потвърдено са също толкоз способени, колкото починалото ми куче, лека му пръст. Нека бъдат наясно, че всичко това лежи на тяхната съвест, а не на хората, които отговорно и съзнателно се стараят да създадат по този начин, че институцията български народен тим да не потъне в нищото ", това съобщи Христо Запрянов в изявление за Българска национална телевизия, обръщайки се към Градев, въпреки и да не го загатва по име.

Георги Градев не остана задължен във Facebook, твърдейки за следващ път, че " мач в Пловдив няма да има ". Той е част от екипа на Димитър Бербатов. Той също по този начин е изтъкнат опозиционер в спортове като шахмат, плуване и т. н.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР