Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава германският

...
Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава германският
Коментари Харесай

Ружа Игнатова е възможно да притежава 230 000 биткойна

Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава немският таблоид  " Билд ". " Измамницата доктор Ружа Игнатова (42 г.) бяга с немски паспорт и 4 милиарда евро ", написа изданието. " ФБР я преследва ". Миналата седмица стана ясно, че създателката на OneCoin влезе в листата на ФБР на топ 10 най-търсени лица. Обявената премия за информация, която може да докара до задържането на Игнатова, е 100 хиляди $.  

Авторката на публикацията в " Билд "  Кристина Дрехслер разказва българката като " една от най-големите измамници в престъпната история ". Дрехслер написа още, че съгласно специалисти Игнатова се крие на първокласна яхта в Средиземно море. 

Измама за милиарди

Германското издание напомня историята на търсената за присвоявенето на милиарди евро. Игнатова е родена в България, само че отпътува да учи в Шрамберг, Германия, следва право в Констанц и има докторска степен. Тя има немско поданство. 

Ружа Игнатова е смятана за високоинтелигентна, а в учредената от нея през 2014 година криптокомпанията OneCoin инвеститорите са вложили над 4 милиарда евро. Смята се, че само в Германия Игнатова и съучастниците ѝ са присвоили 88 милиона евро.

Въпреки всички обещания на компанията ѝ, така наречен OneCoin даже не съществува като валута. През 2017 година кралицата на криптовалутите изчезва, дружно с парите. Тя е търсена от Интерпол в 194 страни.

Крие ли се криптокралицата на яхта?

Статията показва, че ФБР я е сложила на второ място измежду десетте най-издирвани нарушители, като от предходната седмица тя е единствената жена в този лист. 

Английският публицист Джейми Бартлет, който се пробва да открие измамницата, е написал книга за нейното бягство. Той е разговарял с хора, които са я виждали, и има вяра, че Игнатова живее на яхта в Средиземно море. Но за какво тъкмо там? Ако се намирате на дванадесет морски благи от брега, никоя страна няма пълномощия и управляващите нямат право да ви арестуват. Смята се, че измамничката е претърпяла и няколко козметични интервенции. " Билд " твърди, че проверяващите допускат, че сега тя е руса и стройна, има нов нос и челюст, бузи и устни. 

Игнатова има задоволително пари, с цел да продължи да се крие

Особено значим център за бизнеса на криптокралицата е Дубай. През 2020 година управляващите в емиратството размразиха нейните сметки, макар че повече от година преди този момент американското министерство на правораздаването повдигна обвинявания против нея и дефинира OneCoin като " лъжлива криптовалута ". Месеци по-рано нейният някогашен непосредствен сътрудник - юристът Марк Скот - беше приет за отговорен за изпирането на 400 млн. щатски $.

Би Би Си обръща внимание и на изказванията, че доктор Ружа Игнатова е сред най-големите вложители в биткойни в света. Възможно е тя да има 230 хиляди от тях. Дори след срутва в цената на най-популярната криптовалута, това би се равнявало на към 5 милиарда щатски $. Пари, които са повече от задоволителни, за да ѝ оказват помощ да продължи да се крие, отбелязва медията, представена от " Дойче Веле ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР