"Къде ми са детските книжки, кажи ми мой прашен сандък?

...
"Къде ми са детските книжки, кажи ми мой прашен сандък?
Коментари Харесай

Вълшебните неща от нашето детство, които днешните хлапета не могат да правят

"Къде ми са детските книжки, кажи ми мой прашен сандък? Закусиха сивите мишки с вълшебните букви - жалко! " - ето по този начин стартира една от най-великите песнички на нашето детство. А къде в действителност остана то - детството? В песента отговорът е следния - "А през днешния ден моят личен правоприемник прави героичен бели. Не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали? "

Кръговратът на живота е нещо неизбежно и в такива обстановки гледаме на него с усмивка, тъй като нищо не е напълно изгубено, в случай че на открито има най-малко едно дете, което играе на воля и оглася улицата със своя смях.

Тъжното е, че днешните деца все по-често не помнят за безгрижните игри в интерес на всичките софтуерни джаджи, с които са заобиколени. Истински страшното е, че напълно скоро ще има ново потомство, което няма да знае какво е "криеница " или пък "стражари и апаши ", тъй като към този момент никой не играе тези игри пред къщата или зад блока.

 деца лято колела Thinkstock

Но какво още не могат да вършат днешните деца? Доста от нещата, които правехме ние, децата на 80-те и 90-те...

Да, времената се менят и няма по какъв начин да спрем измененията, само че с едно леко носталгично мигане, ви припомняме по какъв начин живеехме ние преди и по какъв начин живеят децата ни в този момент.

Вече не пращаме децата си до магазина с празните бутилки от бира и лимонада, с цел да се върнат с цялостни и в това време да си купят дъвка "Турбо ".

 деца Thinkstock

Вече не ги викаме настоятелно от терасата за вечеря, тъй като те не играят пред блока, а пред компютъра, а в случай че инцидентно са на открито, им се обаждаме по телефона.

Не ги изпращаме до съседката за захар или брашно, а отиваме дружно на шопинг в огромните супермаркети.

Детските почтени игри, които включваха целувки и разискване кой кого харесва, през днешния ден най-вероятно щяха да бъдат неразрешени - поради подозрение за полово принуждение...

 деца Thinkstock

Днешните деца към този момент нямат лексикони, а профили в обществените мрежи, откъдето научават всичко за всеки.

Вече никой не танцува "Макарена ", с изключение на родителите, когато са пийнали малко повече. Сега е съвременно да се "туърква ".

Децата през днешния ден не честват рождените си дни у дома, слушайки музика от касетки и хапвайки сандвичи от франзела с пастет и краставичка, а се събират в детски празненство центрове.

 деца Thinkstock

Днешните деца в никакъв случай няма да схванат за какво е трябвало да ставаме, с цел да превключим канала на тв приемника и по какъв начин по този начин колата на дядо не е имала климатик.

Досещате ли се за още неща, които днешните деца не могат да вършат или пропущат? Напишете ни го в мненията!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР