Къде е разковничето една млада компания да бъде сред водещите

...
Коментари Харесай

Моделът на "CETIN България" - модел на успеха

Къде е разковничето една млада компания да бъде измежду водещите снабдители на телекомуникационни и IT решения и услуги в България споделя комерсиалният шеф Людмила Дилова

През пандемичната 2020 година търсенето на телекомуникационни услуги внезапно набъбна. Услугите за крайните консуматори стават все по-разнообразни, нараства фокусът върху пакетните услуги и обработката на данни.

С ускореното развиване на 5G технологията се усилват упованията на индустриални консуматори да употребяват тази технология като инструмент в своя бизнес. В мощно конкурентна среда, която изисква непрекъснати вложения и качество, преимущество е умелото ръководство на към този момент построената инфраструктура. Това води до възникването на бизнес модела " мрежата като услуга " (NAAS), прибавен у нас за първи път от " CETIN България ". Той разрешава на компанията да продължи да надгражда своята високотехнологична мрежова и IT инфраструктура и по този метод да отговори на възходящото търсене и увеличените упования към информационните мрежи.

Създаването на " CETIN България ", част от PPF Group, се основава на споделения опит от инфраструктурното делене сред O2 и CETIN в Чехия през 2015 година PPF Group първа в Европа признава този модел за най-ефективен и го ползва в телекомуникационните си компании в района на Централна и Източна Европа. По този метод CETIN Group се концентрира върху възстановяване на качеството на телекомуникационната инфраструктура, обезпечаване на дейно потребление на запаси и потенциал, както и използване на нови решения, до момента в който мобилният оператор може да се отдаде напълно на развиването на услугите за крайните консуматори.

За това потвърди ли се като сполучлив моделът на " CETIN България " и по какъв начин отделянето на мрежата в независимо сдружение промени средата у нас беседваме с комерсиалния шеф Людмила Дилова.
Как породи " CETIN България "?
Точно преди една година, през юли 2020 година, мрежовата инфраструктура на " Теленор България " беше отделена в независимо сдружение - " CETIN България ". Така станахме първите в телекомуникационния бранш у нас, които разделихме инфраструктурата и бизнеса на едро от частта на дребно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР