Къде е краят на света в една безкрайна вселена? Може

...
Къде е краят на света в една безкрайна вселена? Може
Коментари Харесай

Късо кино: Истории от края на света

Къде е краят на света в една безкрайна галактика? Може би на всички места, във всеки един от нас. Запазете си 10-ти майот 20:00 часа в CineGrand, София, тъй като редакторският екип на Кинематограф е подготвил за вас едно странствуване в необятния космос на човешките разум, усеща и страсти. Една селекция от късометражно кино, която събира на едно място истории от разнообразни, отдалечени една от друга точки на планетата, само че това което най-вече ги раздалечава, и в същото време сближава е, че всички те са персонални, ориентирани към самостоятелното, към вътрешното пространство на персонажите.

В рамките на тази деликатна стратегия ще можете да се потопите във фините нюанси на живота, на мига, само че и на вечността през една по-психологическа и съзерцателна вероятност отправена към рамките, тъй като краят на света е точно оттатък, откъдето стартира всяко витално странствуване, само че и където човек може да премине само самичък.

Акцентът на вечерта е премиерата на българската лента „ Лека нощ, Лили “ на режисьора Петър Вълчев, който ще бъде и специфичен посетител в плануванаъа полемика след прожекциите. Неговият филм изследва ефирните и метафизичен преплетени тъкани на времето, паметта и любовта. Една самотна и стара жена потегля по следите на отминалия живот в опит да го обхване и осмисли. Но дали насладата от предишното й ще и помогне да се пребори с черната дупка на всекидневието?

Второто българско наличие ще бъде номинацията за Оскар " Откъснати " на режисьора Стефани Дойчинова. Сюжетът се завърта към възрастни мъж и жена, които живеят сам-сами в отдалечена от града плантация, където щерка им Калина ги посещава с новото си семейство за първи път от 3 година насам. Една среща, която подхваща непредвиден поврат.

Ще бъдат показани още филми от Съединени американски щати, Русия и Англия, които обезпечено ще предразположат даже най-лековатите натури към размисъл.

Къде: CineGrand, София

Кога: 10.05.2023 от 20:00 часа

Пълна стратегия и билети на

Текст: Кинематограф
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР