Къде е ходил директорът на Фонд Култура“ Сава Драгунчев с

...
Къде е ходил директорът на Фонд Култура“ Сава Драгунчев с
Коментари Харесай

Джамбазки пита за пътуване на директора на Фонд Култура“

Къде е ходил шефът на Фонд „ Култура “ Сава Драгунчев с държавния аероплан в края март тази година?

Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров.

Повод за следващия скандал с шефа на Национален фонд „ Култура “ е подбуден от появилите се в обществените мрежи фотоси на Сава Драгунчев. Те са от 29 март и са оповестени във „ Facebook “, на тях ясно се вижда, че той се намира на държавния терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на държавния аероплан.

Проверка на Ангел Джамбазки е открила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Англия, оповестяват от Вътрешна македонска революционна организация.

Евродепутатът задава въпроси:

- Къде отива шефът на Национален фонд „ Култура “ и каква е повода да лети с държавен аероплан на Република България?

- Каква е задачата на неговото пътешестване и има ли общо то с провеждането и организацията на идните парламентарни избори в чужбина?

Припомняме, че в интернет към този момент изтекоха записи, които сочат, че над 90 хиляди лв. са отпуснатите по плана, с който е кандидатствал предходната година уредникът на проявата - фондация „ Сингъл Степ “. Парите са дадени по програмата „ Възстановяване и развиване на частни културни организации " в категорията „ Културно предприемачество “.

Вчера Сава Драгунов изясни финансирането на план с думите: „ В Европа сме, има дадености, с които би трябвало да се съобразяваме “.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР