Къде е границата между гражданското неподчинение и нарушаването на закона?

...
Къде е границата между гражданското неподчинение и нарушаването на закона?
Коментари Харесай

Ще доведат ли протестите до анархия в държавата?

Къде е границата сред гражданското непокорство и нарушаването на закона?

"Трябва да се разделят митингите на две - дейните митинги против институциите и политическите сили, и другите, които пречат на жителите да водят естествен метод на живот ", уточни политологът доцент Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR ".

Според него блокирането на улици и булеварди има мощно въздействащ резултат, само че когато това стане всекидневие към този момент придобива измеренията на тормоз.

Стойчев дефинира дейностите на протестиращите като самоправство, откакто той самият стана обект на словесни нападки от страна на протестиращите през миналата вечер. "До този спор се стигна заради неналичието на полиция. От началото на митингите виждам странни дейности, от страна на органите на реда ", сподели още социологът Светлин Тачев в ефира на Bulgaria ON AIR.



Според него виновност би трябвало да се търси и у двете страни.

"Полицията не би трябвало да позволява да има блокади, защото те са изцяло противозаконни. Органите на реда би трябвало да въдворяват ред ", добави Стойчев.По думи на Тачев обстановката с митингите се преекспонира.

"В Европа можем да следим доста по-тежки форми на митинги и вълнения, като жълтите жилетки във Франция, които възпламениха центъра на Париж. Подобно нещо в България би станало доста мъчно ", сподели още Тачев.

Стойчев счита, че блокадите настройват естествените хора против митинга, а съгласно Тачев за властта е по-лесно да остави да има спор сред жителите. Двамата посетители са на мнение, че настроенията на гласоподавателите са настроени към извънпарламентарни претенденти, защото жителите търсят нещо ново.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР