Къде е днес министър председателя? Той е при външния фактор,

...
Къде е днес министър председателя? Той е при външния фактор,
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Външният фактор за България е там където са децата ни

Къде е през днешния ден министър ръководителя? Той е при външния фактор, тъй като чакаме да получим финансиране от Европейски Съюз. Вчера президентът и военният министър бяха на военно обучение, което също е част от този външен фактор за България. Външният фактор е там където са децата на България.
Това сподели Елена Поптодорова, посланик и дълготраен дипломат на България в Съединени американски щати пред бТВ. Тя разяснява позиция на американското посолство, което изрази поддръжка за мирните антиправителствени митинги у нас.

Поптодорова подсети, че през ноември е подписан документ от премиера Борисов и американския президент Доналд Тръмп, в който, с изключение на за енергийната диверсификация се дават гаранции за съблюдаване на върховенството на закона.

" Там стои подписа на българския министър ръководител. Нищо ново не се споделя в известието на Съединени американски щати. Ние не си ценим и не си помним добре уговорките. Не си даваме сметка какво значи записана дума и стихотворец ангажимент. ", съобщи някогашният дипломат.

" Никога едно посолство няма да се намеси рисково в вътрешната политика на една страна, само че може да изкаже паника както направи в тази ситуация. Тревогата е за един систематичен проблем. ", добави още тя.

Поптодорова показа, че е взела участие в дебатите за промени и промяна в правосъдната ни система, по време на които е станала показателна една фраза, която гласи, че да се направи правосъдна промяна от вътрешната страна е еднакво да искаш да преместиш гробище с поддръжка от вътрешната страна.

Относно известието на Съединени американски щати за глобите против арбитър Андон Миталов поради корупция Поптодорова изясни, че това е в прерогативите на посолството, само че въпреки да има пауза, не значи, че е намаляло вниманието към тематиката и процесите в страната ни.

" Става дума за сигурност, както гражданска и делнична, по този начин и военна сигурност.
Марк Галеоти споделя, че не толкоз съветските танкове и дезинофромация са риск за Балканите, а тяхната лична корупция. Говорим за доста по-тежки последствия. ", разяснява още Поптодорова.

Тя показа, че беседва с доста посланици и опитът актуалните събития да се трансферират върху една личност, колкото и съмнителна да е тя – Васил Божков, се гледат с подигравка от непознатите посланици у нас. " Никой не си дава сметка по какъв начин изглеждаме на една ръка от границите си. Не знам кой човек със здрав разсъдък би приел, че става въпрос за един човек. Говорим за систематичен проблем. ", сподели още тя.

" Всеки дипломат прави това - следи от близо обстановката. Аз съм правила същото. Никога не се употребява един източник на информация. " Уикиликс " не ни ли научиха по какъв начин се приказва за събитията у нас. Лошо е да имаме къса памет. ", добави Поптодорова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР