Къде да отседнете, в кое заведение да вечеряте и кой

...
Къде да отседнете, в кое заведение да вечеряте и кой
Коментари Харесай

Красотата на остров Миконос - единственият пътеводител, който ще ви е нужен

Къде да отседнете, в кое заведение да вечеряте и кой плаж да посетите в Миконос - през днешния ден ще ви срещнем с най-актуалните места, които наложително би трябвало да участват в листата ви.

Остров Миконос ще остане в българската история като най-посещаваната дестинация през лятото от всички наши известни персони. В интерес на истината островът се бори, дружно с Ибиса, за първото място по количество посещаемост на младежи.

Ако желаете да се отдадете на мързелива отмора с цялото семейство, може би това не е тъкмо вашата дестинация, само че пък, в случай че желаете да се потопите в света на музиката, заниманията, вкусната храна и красивите плажове - Миконос е вашето място. А и нищо не може да се съпостави със скритата злоба на всички ваши познати, виждайки фотосите ви в обществените мрежи от приказния остров. Това, последното, несъмнено, е в кръга на шегата и нищо повече.:)

Едно от нещата, които ви давам обещание, е да се влюбите в острова, откакто стигнете до края на тази публикация.

Миконос предлага за всекиго по нещо - защото името на острова е в чест на внука на господ Аполон, разхождайки се. можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В локалния музей са показани редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои.

 миконос Thinkstock

Археологическият и етнографският музеи, византийската черква Парапортиани, старинните вятърни мелници - всичко това ще ви даде нужната доза история и спокойното чувство за освен това от празненство център с голям брой прелестни полуголи тела по плажната линия, на които ще станете очевидци.

Което ни довежда до главната атракция на Миконос - неговите плажове. Островът разполага с две съществени плажни линии с прелестните и много дословни имена - Paradise и Super Paradise. (Рай и Супер Рай). И двата плажа са по-скоро насочени към младежите - музиката е съвсем 24-часово развлечение, а ритмите са по-скоро техно, в сравнение с типично гръцки.

 миконос Thinkstock

За да в затвърдя теорията си, че Миконос е подобаващ съвсем за всеки, ще ви издам и една дребна загадка... Ако имате потребност от успокоение и тишина на морския бряг, то изберете плажа Елия. Можете да съчетаете събирането на слънчеви лъчи с няколко часа лов на риба или гмуркане. Това е най-дългата плажна линия на острова, пясъка на плажа е тънък и гали пръстите, до момента в който отпивате от обичаната си лятна напитка.

Многообразието от тематични плажове не стопира до тук, несъмнено. От южната страна на Миконос се намира семейно-приятелският плаж Платис Гиалос, на който има голям брой хотели. Гостите могат да пристъпят непосредствено от хотелската си стая на плажа с цел да се провиснал на шезлонг, или да се насладят на водните спортове. Намиращ се на малко разстояние от град Чопра, Платис Гилос е ситуиран в изящен залив с форма на полумесец. По плажната линия има обилие от гръцки и италиански заведения за хранене, а също по този начин и евтина, само че вкусна средиземноморска храна за из път.

 миконос Thinkstock

Стигаме и до нещо извънредно наложително за една качествена отмора - хубавата храна, а Миконос знае по какъв начин да предложи на своите посетители най-хубавото. В цяла Гърция ще имате опция да опитате от вкусната (и прясна) средиземноморска кухня, само че в Микон ще попаднете на една много забавна селекция от усети. За кухнята на острова са присъщи бадемовите сладкиши „ amigdalotá “, сиренето Копанисти (Kopanisti) - меко сирене подправени с черен пипер. Любителите на месо могат да опитат „ loúzes “ (свинско филе с подправки) и вкусни локални наденички, поръсени с черен пипер и локално отглеждан риган.

 миконос Thinkstock

Да кажем, че сте обиколили всички исторически забележителности, хванали сте златист тен на плажа, умряли сте си в хотела и сте хапнали нещо извънредно вкусно... какво остава ли? Как какво?! Време е за партии!

Миконос изобилства от нощни клубове, които оферират шумни и много атрактивни празненства. Тук се намира и Cavo Paradiso Club, който е спечелил вниманието на посетителите, нареждайки се измежду топ 15 клубове в света. Ако това не е вашето нещо, островът предлага прелестни места и за вас - нежна музика и приятна атмосфера.

 миконос Thinkstock

Ако островът ви се стори стеснен, можете да заемете лодка, която ще ви закара до всички прилежащи на него части земя. Миконос е остров с извънредно добре развита транспортна мрежа. Възможна е връзка със прилежащите острови – Наксос, Тинос, Антипарос, както и ферибот връзка с други известни дестинации – Крит, Родос, Атина. Недалеч от Миконос се намира и свещеният остров Делос, който се смята за един от най-важните острови на Гърция във връзка с археологически находки.

Ето това е... и освен в действителност. Миконос е остров, който наложително би трябвало да посетите за повече от два дни, с цел да съумеете да поемете от цялостната атмосфера на острова.

 миконос Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР