Къде беше тази прокуратура май месец? Това, което разследва и

...
Къде беше тази прокуратура май месец? Това, което разследва и
Коментари Харесай

Рашков: Един обикновен гражданин е получил два джипа като подарък за изтеглянето на парите за АМ ”Хемус”

”Къде беше тази прокуратура май месец? Това, което проверява и Министерство на вътрешните работи е - има ли, няма ли закононарушения при Автомагистрала ”Хемус ”? И то има - аз ги назовавам закононарушенията на века. С такова отклонение на бюджетни средства, употребявани са едни авансово измислени механизми. Освен това неналичието на средствата и информация, която да се получава, че при построяването на първите няколко лота, е ставало с незадоволително средства и те са отишли някъде - в партийни каси, в непознати джобове или в чужбина. ”
Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков в предаването " Лице в Лице " по БТВ.

„ Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е народен обект, който се очакваше от доста български жители и коства на данъкоплатците големи финансови средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито автомагистралата е подготвена “, сподели вътрешният министър.

„ Пита се в задачата за какво тази прокуратура не е стартира следствие преди да се образува служебно държавно управление, с цел да разбере има ли закононарушения, които са осъществени във връзка със строителството на автомагистрала „ Хемус “, уточни той.

По думите на Рашков обвиненият изнасянето на парите, предопределени за построяването на Автомагистрала " Хемус ", е имал две условия, с цел да направи признания: “Прокуратурата да не стачкува мярката за домакински арест и да остане у дома, което е възможно и не е нарушаване на закона. Съдът е приел, че тази мярка е задоволително. в случай че му се наложи да отиде в чужбина, вероятно прокурата да му позволи. Това са неща, които са всекидневие. При съществуване на предпоставки, съглашение може да се случи и то улеснява процеса. Освен това самият обвинен да получи по-либерално.
наказване. " " Този човек, който стана прочут (бел. ред обвиняемият), той е един от тези основни лица, които може да ни докара по късия път - къде са тези 60 милиона. Дали са при известни политически лица, или не? Един различен участник е получил като подарък два жипа. Той е от банката. Той е един елементарен жители, който се е съгласил да взе участие. ", разкри още вътрешният министър.

Рашков удостовери, че в случай че съответното лице беше направил самопризнанията Министерство на вътрешните работи е подготвила три екипа, които да проследят посоките на закононарушенията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР