Кадър YoutubeУкрайна затвори зоните за достъп до анексирания от Русия

...
Кадър YoutubeУкрайна затвори зоните за достъп до анексирания от Русия
Коментари Харесай

Украйна затвори входовете към Крим заради мистериозен инцидент с химикали

Кадър Youtube

Украйна затвори зоните за достъп до анексирания от Русия Кримски полуостров заради тайнствен случай с химикали, съобщи ДПА.

Всички учебни заведения в региона покрай Крим бяха затворени, оповестиха управляващите на украинската Херсонска област, намираща се на север от Крим. Съобщава се, че над 4000 души са били евакуирани на полуострова заради високи нива на серен диоксид.

Преди две седмици жителите се оплакаха от остра миризма и респираторни проблеми. Имаше и известия за кафяви мазни петна, появили се върху коли и върху други обекти в региона, предава Българска телеграфна агенция.

 

Русия окупира и анексира Кримския полуостров през 2014 година, което западните страни считат за нарушаване на интернационалното право, напомня ДПА.

Мнозина считат, че източник на токсичните субстанции може би е цех за титаниев диоксид в кримския град Армянск покрай административната граница. Заводът създава оцветители за бои и торове.

Според лоялния към Москва водач на Крим Сергей Аксьонов се чака заводът, който краткотрайно е спрял произвеждане, се чака да проработи още веднъж до няколко дни. Украйна посъветва локалните поданици да заобикалят водните обекти и да не разрешават на добитъка да пасе в засегнатия регион.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР