кадър Wahr, Youtube12 жертви и над 400 души са ранени

...
кадър Wahr, Youtube12 жертви и над 400 души са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 12 души загинаха при торнадо в Китай

кадър Wahr, Youtube

12 жертви и над 400 души са ранени при торнадо в Китай. Стихията е минала през  централната и източната част на страната през вчерашния ден вечерта, оповестиха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Осем са починалите и 280 са ранените в град Ухан, административен център на централната провинция Хубей, където силата на ветровете достигала 260 км/ч. Близо 30 къщи са съборени, а 130 са отчасти разрушени.



Два строителни кранове са рухнали, като единият е паднал върху градеж. Стотици коли са потърпевши от повалени дървета, електрически стълбове са повалени, лишавайки от ток над 26 хиляди семейства.



Град Суджоу покрай Шанхай също беше ударен от торнадо, което умъртви четирима и рани близо 130 поданици. Още мощни стихии се чакат по-късно през днешния ден в региона на Шанхай и делтата на река Яндзъ, предизвести националната метеорологична работа.



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР