Кадър ВВСПояви се версия, че Миг 29 се е взривил

...
Кадър ВВСПояви се версия, че Миг 29 се е взривил
Коментари Харесай

Експерти: Миг-ът на майор Терзиев се е взривил и разпаднал на парчета във въздуха

Кадър Военновъздушни сили

Появи се версия, че Миг 29 се е взривил във въздуха.

Сигурно е, че изтребителят се е разпаднал на части.

Според специалисти не е изключено повода да е дефектна ракета. 

" Продължаваме да търсим черната кутия на разрушилия се в Черно море изтребител МиГ 29, в който беше майор Валентин Терзиев. Все още не мога да кажа каква е повода за случая ", това съобщи в студиото на Българска национална телевизия тази заран контраадмирал Кирил Михайлов, представен от Стандарт.

Искам да изкажа съболезнования на околните на починалия майор Терзиев. За страдание това са обстоятелства от живота, специалността е рискова, добави още Михайлов.

И внесе изясненост по отношение на интервенцията по търсене на останките от самолета. " От през вчерашния ден преминахме в нов вид интервенция - към този момент не търсим, с цел да спасим, а с цел да разберем какво е станало - от черната кутия. През нощта минният ловджия съумя да обследва с подводен уред, а рано тази заран бяха открити и нови два контакта, които сега се обследват. Към интервенцията се причислиха и от Института по океанология на Българска академия на науките.

За страдание мощното течение във вчерашния ден повреди един от апаратите, той беше ремонтиран и през днешния ден е подложен доста по-мощен уред. Военноморските сили употребяват и водолазен катер.Трудно е да се каже период, в който всичко ще бъде изяснено.

Самолетът най-вероятно се е разпаднал на голям брой части, а вероятността да намерим цели огромни части, е дребна.

Черната кутия се намира сред моторите в опашната част, имам вяра, че ще я открием, с цел да разберем и какво тъкмо се е случило.Очакванията са в следобедната част на съботния ден да имаме повече информация и да сме минали към този момент първичните региони на търсене.

Времето е изменчиво, чака се и да се скапе тези дни ", съобщи още контраадмирал Михайлов.

През нощта против сряда изтребителят МиГ 29, пилотиран от 47-годишния умел авиатор, се разруши в Черно море по време на учениe. Няма данни той да е катапултирал. Както излиза наяве, към момента не е открита и черната кутия на самолета, която е основна за установяването на аргументите за случая.

Изтребителят МиГ-29, ръководен от майор Валентин Терзиев, най-вероятно се е взривил, преди да падне в Черно море. Това е версията, по която работи следствието, откакто остатъци от самолета бяха открити да се носят в морето на 11 км югоизточно от Шабла.

От четвъртък към откритите предмети се прибавиха и остатъци, избрани от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов като “биологичен материал ”. Снощи майор Валентин Терзиев бе публично разгласен за умрял. След като е открит биологичен материал, е допустимо самолетът да се е взривил над водата, а не да се е забил в морето поради неточност или комплициране на водача, разясниха пред  авиатори.

Ако гърмежът е станал във въздуха, за каквото приказват разпръснатите остатъци и откритият биологичен материал, доста евентуално повода да е в дефект на ракетата, закачена за крилото на самолета, обясниха летци. Още в 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР