Кадър Валентина Каменарска Съветът на външните министри ЕС прие решение

...
Кадър Валентина Каменарска Съветът на външните министри ЕС прие решение
Коментари Харесай

ЕС прие: Персонални наказания за лица от държавните органи за произволни арести. Ще им замразяват парите и ще им забраняват да пътуват

Кадър Валентина Каменарска

Съветът на външните министри Европейски Съюз одобри решение и правилник, с които се основава световен санкционен режим за правата на индивида. За първи път Евросъюзът ще разполага с рамка, която ще му разреши да го насочва против обособени лица, формирания и органи, в това число държавни и неправителствени, които са виновни или забъркани в съществено нарушение на правата на индивида по света , без значение къде е осъществено то, съобщи БНР.

Мерките ще се показват в възбрана за пътешестване за обособени лица и заледяване на активи. Наблюдатели дефинират механизма като европейски еквивалент на американския закон " Магнитски ".

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел: 

„ Това е правилник на Съвета и той ще има последната дума, защото глобите са в неговата област. Накрая ще имаме нещо, което ще ни помогне да се надигнем против злоупотребата с човешките права в целия свят, а освен при обособени случаи. Смятам, че това е значима стъпка “.

Механизмът ще се ползва за доста съществени нарушавания на правата на индивида по целия свят. Сред тях са геноцид, закононарушения против човечеството, случайни арести, мъчения, иго, полово или учредено на пола принуждение, трафик на хора и даже нарушаването на правото на спокойно събиране или сдружаване .

Сред останалите тематики, които министрите дебатират, са развоя на събитията, свързани с Турция, целите на трансатлантическото съдействие, обстановката в Грузия и Венецуела след парламентарните избори.

Същевременно министрите по европейските въпроси ще разискват на видеоконференция хода на договарянията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Също по този начин те ще приготвят съвещанието на европейските водачи в четвъртък и петък.

Германското председателство ще ги осведоми за законодателните цели за идната година, както и за стратегическите цели и цели за интервала 2020-2024.

Европейската комисия от своя страна ще даде информация за проекта за деяние на европейската народна власт. /БНР

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР