Кадър СБССмъртта на чернокож в САЩ разпали неконтролируеми протести, които

...
Кадър СБССмъртта на чернокож в САЩ разпали неконтролируеми протести, които
Коментари Харесай

Неконтролируеми протести в САЩ, след като полицай уби чернокож по време на арест

Кадър СБС

Смъртта на негър в Съединени американски щати разпали неконтролируеми митинги, които доведоха до оповестяване на изключително състояние в Минеаполис. То бе оповестено от кмета на града Джейкъб Фрей, съобщи OFFnews.bg.

Американската Национална армия към този момент е ситуирана по улиците на града, откакто афроамериканецът Джордж Флойд беше погубен от бял служител на реда при задържането му на кръстовище.

Видео сподели по какъв начин служителят на реда затиска врата на Флойд, до момента в който той вика: " Не мога да вдишвам! " и " Не ме убивай! ". Полицаят обаче продължава да притиска мъжа няколко минути и той издъхва.



Убийството взриви спокойствието в града и кметството се принуди да разгласи изключително състояние, с цел да овладее обстановката и спре конфликтите с полицията, която отвърна със сълзотворен газ. 

46-годишният Флойд бе погубен в понеделник и от този момент към този момент трета нощ безредиците не стопират. Полицейско ръководство е било нападнато, чиновниците в него са избягали, а постройката е била подпалена. Смята се, че става въпрос за ръководството, където е работел служителят на реда, предизвикал гибелта на чернокожия.

Според указа изключителното състояние разрешава на управляващите да употребяват спомагателни средства за обезпечаване на сигурността на жителите, в това число присъединяване на бойци от Националната армия на Съединени американски щати в поддържането на реда. Местната власт има правото да потърси помощ от прилежащи градове, щата Минесота и федералното държавно управление.

Фрей изясни, че е заставен да вкара изключително състояние, защото отговорностите му като кмет включват „ възобновяване и поддържане на реда и реда в Минеаполис, понижаване и опит за отбягване на вероятни опасности по отношение на популацията и имуществото, свеждане до най-малко на риска от спирания в работата на градските служби, с цел да се подсигурява работата на локалните управляващи за отбрана на здравето и сигурността на членовете на общността “.

Извънредното състояние се вкарва за 72 часа и допуска опцията за по-ранното му анулация от Общинския съвет.

По-рано губернаторът на Минесота Тим Уолс вкара Националната армия на Съединени американски щати за поддържане на реда поради всеобщите митинги. Бойците ѝ би трябвало да оказват помощ „ за застраховане на сигурността и поддържането на спокойствието “.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР