Кадър RTОт ООН изпазиха притеснение относно ситуацията в Афганистан. От

...
Кадър RTОт ООН изпазиха притеснение относно ситуацията в Афганистан. От
Коментари Харесай

ООН: Храната в Афганистан може да свърши този месец

Кадър RT

От Организация на обединените нации изпазиха терзание по отношение на обстановката в Афганистан. От там сигнализират, че храната в страната може да свърши този месец и това може да се трансформира в още едно предизвикателство за новите управници - талибаните.

За към една трета от 38-те милиона поданици на Афганистан обстановката с продоволствената сигурност е " изключителна " или " спешна ", посочи Рамиз Алакбаров, филантропичният координатор на Организация на обединените нации за Афганистан. С оглед на това, че идва зима и че тежката суша продължава, са нужни пари за изхранване на популацията.

През последните седмици Световната стратегия на Организация на обединените нации по прехраната е доставила храни в Афганистан и ги е разпределила на десетки хиляди хора, сподели още Алакбаров. От нужните за филантропичната помощ 1,3 милиарда $ обаче са налични единствено 39 % от сумата. " Ако няма в допълнение финансиране, в края на септември питателните ресурси ще свършат ", предвижда Алакбаров

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР