Кадър РТМитинг, проведен от ученици в Гърция, за да повдигне

...
Кадър РТМитинг, проведен от ученици в Гърция, за да повдигне
Коментари Харесай

Протест в Гърция на ученици: Замерят полицията с бомби и факли

Кадър РТ

" Митинг, извършен от възпитаници в Гърция, с цел да повдигне въпроса за неналичието на сигурност в учебните заведения и университетите по време на пандемията, мина в конфликти с полиция. ", заяви РТ.



Полицейски елементи за битка с безредиците в гръцката столица Атина са използвали сълзотворен газ против младежи с качулки, които са хвърляли запалителни бомби и факли против тях по време на протест на възпитаници по отношение на рисковете от коронавируса в учебните заведения, съобщи нюз.бг.

Сблъсъците сред полицията и дребната група са се разразили пред Народното събрание, откакто около 3000 души, най-вече гимназисти, демонстрираха, оповестиха кореспонденти на " Франс прес " от мястото на събитието.

Стотици учебни заведения в страната са затворени заради митинги, като учениците са против решението на Министерството на образованието да позволи класове до 30 участници по време на повишаване на инфектираните с новия ковид.

Близо 400 души са умряли в Гърция от вируса от февруари, като процентът на заразяване усили от август насам.

Опозиционните партии разкритикуваха държавното управление с аргумента, че препълнените класни стаи опонират на разпоредбите за обществено разграничаване.

Министерството на образованието отвърна, че по-малко от пет % от класовете в цялата страна са пренаселени.

Ученически организации също по този начин отхвърлят проектите на министерството да ползва отдалечено образование в учебни заведения, затворени от митинги, с аргумента, че доста учебни заведения нямат нужната инфраструктура.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР