Кадър Президентство и Антон Тодоров, ФБЕдин от стожерите на ГЕРБ

...
Кадър Президентство и Антон Тодоров, ФБЕдин от стожерите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Антон Тодоров, ГЕРБ атакува новия министър на регионалното развитие: Построила е 2 къщи на морето с пари от ЕС

Кадър Президентство и Антон Тодоров, ФБ

Един от стожерите на ГЕРБ във Facebook Антон Тодоров излезе с остри рецензии и документи за новия министър на районното развиване Виолета Комитова.

Ето какво написа Тодоров:

" Прясно назначеният министър на районното развиване Виолета Комитова и щерка й Гиляна са придобили две вили близнаци на морето с пари от Програмата за развиване на селските региони преди няколко години. Виолета Комитова е била притежател и шеф на сдружението " Вая Холидей ООД ", което е получило дотацията. От 3 февруари 2017 година – денят, в който Виолета Kомитова беше назначена в първото служебно държавно управление на Румен Радев като зам.-министър на районното развиване, едноличен притежател става щерка й Гиляна Комитова.

Получените безплатни средства са в размер на 388 563,34 лв. и са отпуснати с претекста, че Комитова ще развива селски туризъм. Виолета Комитова се е възползвала от цялостния размер на допустимата безплатна помощ, т.е. 200 000 евро.

Строителството на двете кокетни вили-близнаци възлиза на 560 249 лв.. За съпоставяне - санирането на блок с 36 жилището в град Луковит е коствал 400 000 лв.. Е, с парите за санирането на съвсем два такива блока новият министър на районното развиване си е построила фамилна морска резиденция. Защото съгласно поданици на с. Писменово в тези вили туристи не са стъпвали. Интересно е да се ревизира дали в община Приморско е плащан туристически налог. Справка в Търговския указател демонстрира, че сдружението осъществя през 2014 и 2015 година загуби - по какъв начин мислите, дали са плащани налози към държавния бюджет? Но за сметка на това от парите на европейския, включително и българския поданик, семейство Комитови се снабдява с първокласен ваканционен парцел.

Като заместник-министър Комитова през ден се изказваше за " нередности " в санирането, а се оказва, че самата тя се възползвала в значителен размер от европейски средства.

Необходимо е незабавно да се разпореди инспекция за резистентност на план по Мярка 312 от ПРСР " Комплекс за селски туризъм в парцел № 482, с. Писменово, общ. Приморско "? Как е изпълняван показаният бизнес проект? Колко души са наети по плана? В какво положение е инвестицията? Има ли доказателства, че тази " къща за посетители " е употребена по предопределение! Въпрос, въпроси, въпрос....Чакаме отговорите. И светлина, повече светлина!

 



Министърът на районното развиване Виолета Комитова през 2017-а желае проверка на санирането, напомня Епицентър

Специализирала е университети като " Де Монтфорт " в Лестър, Англия, през 1994 и 1996 година, в Университета на Източен Лондон през 1999 година и в Училището по архитектура в Дъблин, Англия, през 2000 година

Преподавател в Архитектурния факултет на Университета за архитектура строителство и геодезия (УАСГ), член на Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите в България и Международния съвет за проучвания и нововъведения в здания и строителство поема Министерството на районното развиване и благоустройството като длъжностен министър.

Виолета Колева Комитова приключва просветителна степен магистър по архитектура през 1980 година в УАСГ, София.

Следват специализации в университети като " Де Монтфорт " в Лестър, Англия, през 1994 и 1996 година, в Университета на Източен Лондон през 1999 година и в Училището по архитектура в Дъблин, Англия, през 2000 година

В професионалния си път Комитова се развива в областите на строителството, капиталовите планове, урбанизма и градоустройството, европейски планове по стратегиите ФАР, " Темпус ", " Еразъм-Сократ ", ПРСР.

Тя към този момент е била зам.-министър на районното развиване в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, като тогава желае проверка на стратегиите за саниране. Дори изпраща сигнали в прокуратурата, само че оттова считат, че те са непълни, и не стартират инспекция.

Санирането още веднъж е във фокуса на публичното внимание. Комисията на Мая Манолова за инспекция на покупко-продажбите на държавните управления на Борисов щеше да се занимава и с този въпрос, само че не стигна до него поради късия си живот.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР