кадър Нова Варна, фейсбукОчаквам община Варна да си влезе в

...
кадър Нова Варна, фейсбукОчаквам община Варна да си влезе в
Коментари Харесай

Областният на Варна: Очаквам общината да си влезе в ролята по отношение на отпадъците

кадър Нова Варна, фейсбук

Очаквам община Варна да си влезе в ролята във връзка с отпадъците в града. Това съобщи регионалният шеф Марио Смърков през днешния ден.

Договорихме се с представителите на трите институции да поддържаме взаимоотношение и надзор, както от страна на регионална администрация, по този начин и от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда и РЗИ-Варна, съобщи Смърков.

Поводът е проблемът със сметопочистването и сметоизвозването в Морската столица.

Смърков съобщи предпочитание не посредством писане на писма, а със взаимна работа да има действителен резултат. Регулярно обменяне на информация, отправяне на наставления и при неспазване на предписанията, налагане на наказания са част от дейностите, които към този момент са подхванати, съобщи морето.нет.

От община Варна се чака като възложител на услугата сметопочистване и сметоизвозване, да си влезе в ролята на контролираща страна във връзка с изпълнителя на услугата, компанията, която се е заела със сметопочистването, съобщи още регионалният шеф.

По-рано стана ясно, че аварирала почистваща техника затруднява почистването в града, само че съгласно Марио Смърков, когато една страна подписва контракт, тя би трябвало да е наясно с какъв механически и човешки запас разполага. Пак по думите му, компанията следва да е осведомена с ситуацията в съответното обитаемо място, а в съответния случай на курортна Варна, че през лятото дружно с увеличение на курортистите, разумно се усилва и количеството на сметта, която се изхвърля.

Да бъдат глобени и жители, които не съблюдават условията за това по какъв начин, какво и къде се изхвърля, също е било разисквано на срещата на Смърков с РИОСВ-Варна и РЗИ-Варна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР