Кадър Нова твЗа 3 часа от София до Бургас с

...
Кадър Нова твЗа 3 часа от София до Бургас с
Коментари Харесай

Транспортният министър: Ще се возим по-бързо, по-комфортно, по-чисто и по-достъпно с влак

Кадър Нова тв

За 3 часа от София до Бургас с трен - по кое време ще стане това?

Не единствено ще се пътува за три часа до Бургас, само че ще се пътува доста по-конфортно, по-чисто и по-достъпно, тъй като не постоянно единствено скоростта е фактор за удобството на пасажера. БДЖ извършва всички планове, които са съответстващи към трасето София - Бургас, те са на разнообразни лотове в друга фаза на осъществяване.  Това разяснява транспортният министър Росен Желязков пред камерата на Нова тв.

До края на годината се водят договаряния за доставка на мотрисни влакове. В момента приказваме със Шкода за локомотиви, с цел да се реализира оптималната скорост от 160 км/ч, беседваме и с Дойчебанк за вагони втора ръка. Един вагон втора ръка от Германия излиза по-евтино в сравнение с ремонта на българските, разяснява Желязков.

Средната цена за една седалка във трен в Европа е 25 000 евро, а нашата цел е да осигурим 4000 нови седалки, добави той.

Железниците са най-екологичния, най-ефективен и в бъдеще най-субсидиран превоз, който ще бъде развиван и у нас, и в цяла Европа, уточни той.

В момента билета се субсидира от страната 20 към 80% в интерес на пасажера, добави той.

Работи се доста съществено във връзка с всички фактори, които спъват по какъвто и да е метод БДЖ, увери министърът. Ясна визия имаме и по повод комфорта на пасажерите и това ще се види още в идващите месеци, допълни  той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР