кадър: Нова твВсички се питат кога ще се появи за

...
кадър: Нова твВсички се питат кога ще се появи за
Коментари Харесай

Експерт: Ваксината първо ще бъде предоставена на лекари и полицаи

кадър: Нова тв

Всички се питат по кое време ще се появи за приложимост имунизацията за ковид. Експерт даде изясненост по въпроса.

Ваксината на „ Пфайзер ” приключи 3 фаза на клиничните тествания и сега е в софтуерна подготовка за всеобщо произвеждане и разпространяване. Това изясни за предаването „ Събуди се ” доктор Румен Хичев, началник на група в спешния щаб за ковид в Министерство на здравеопазването на Съединени американски щати.

Той акцентира, че имунизацията първо ще бъде предоставена на работещите на предния фронт в битката със болестта – лекари, служители на реда.

„ По данни на производителя се чака декември да стартира този развой на доставка. Но заради софтуерните провокации, чакам, че този развой ще отнеме до 3 месеца. Реалистично, би трябвало до края на март тази ваксина да доближи до огромен брой консуматори ”, съобщи доктор Хичев.

Той изрично предлага на хората да се имунизират.

„ Над 90% е превъзходен % на успеваемост и в случай че се приложи всеобщо, би трябвало да реши казуса с пандемията. Има доста незнайни, които е мъчно да се плануват. Но при всички случаи изгодата от всеобща имунизация хилядократно ще надвиши какъвто и да било риск ”, съобщи доктор Хичев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР