Кадър Нова твВ нея се въвеждат текстове, които предвиждат пълна

...
Кадър Нова твВ нея се въвеждат текстове, които предвиждат пълна
Коментари Харесай

Родителски протест срещу проекта за нова Стратегия за децата

Кадър Нова тв

В нея се вкарват текстове, които плануват цялостна възбрана на телесното наказване. Опасенията на протестиращите са, че новите правила могат да доведат до безсистемно лишаване на деца от фамилиите им, съобщи Нова тв.

„ Много постоянно търсят помощ, когато са жертва или очевидец на принуждение. Има истории, които доста те допират - които като се прибереш у дома, ги мислиш доста време. Но в последна сметка, всички сме тук, с цел да оказваме помощ на тези деца ”, споделя Милена Димитрова, координатор на Националната телефонна линия за деца.

 Само за година, психолозите в националната телефонна линия за деца са получили 60 000 позвънявания. Близо 600 от тях – за изключително тежки случаи, придвижени към обществените.

„ За мен всяка форма на принуждение над дете е закононарушение. Дори дребно шамаросване от страна на родителя? Няма нищо дребно в това прекарването на детето в тези обстановки е едно и също ”, добави Димитрова.

Някои родители обаче не са съгласни. „ Между насилника и скарването сега разликата е галактическа - когато някой родител в яда си шляпне някое дете по дупето. Аз също съм била бита, нали виждате, че съм жив и здрав човек съм станала, отгледала съм дъщери, също съм ги потупвала като дребни – това не е принуждение. То не оставя някакви трайни следи, то е за момента ”, споделя Надежда Димова, майка на две деца.

Друг родител признава, че не е чела в подробност новия документ, само че има своите опасения. „ Абсолютно всичко ни тормози в Стратегията за детето. Притеснява ни, че може да бъдат отнемани децата без нашето даже познание ”, съобщи от своя страна Павлинка Вълчева.

От Агенцията за протекция на детето считат, че вълненията идват от недобро схващане на текстовете. „ Тази тактика е основана с мисъл за българските деца и никога страховете, които съществуват – за това, че страната ще се намесва изрично, неоснователно, без безусловно никакво съображение в живота на фамилиите, ще лишава децата от техните родители – всичко това са просто страхове ”, заяви Светла Петрова от Държавна агнеция за протекция на детето.

Своите забележки към новите текстове по-рано изрази Светият Синод, както и основното мюфтийство. Затова страната отвори документа за ново публично разискване. Крайният период за всички рекомендации и възражения е 31-ви май.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР