Кадър Нова твЦърквата влезе в остър спор с правителството за

...
Кадър Нова твЦърквата влезе в остър спор с правителството за
Коментари Харесай

Църквата в остър спор с правителството за Истанбулската конвенция

Кадър Нова тв

Църквата влезе в изострен спор с държавното управление за Истанбулската спогодба.

След днешното публично разискване по тематиката разделянето е още по-голямо. Аргументите „ за ” и „ срещу ” прозвучаха и на улицата, на два успоредни митинга, заяви Нова тв.

А църквата излезе и с изключително решение: стартира дейна битка с текстовете в Истанбулската спогодба.

„ ЕЛЕНА, НИНА, ГЮЛШЕН ”. С тези и още 20 имена, прожектирани върху постройката на Народното събрание, стартира още в понеделник митингът в  поддръжка на Истанбулската спогодба.

„ Тези имена са живи, младежи, които са изгубили своя живот поради принуждение, учредено на техния пол ”, изясни Юлия Андонова, фондация П.У.Л.С.

В текста на конвенцията едни виждат вяра, а други - разврат.

И обществото се раздели на две по тематиката що е то обществен пол.

„ Сътвори Бог индивида, мъж и жена, по свои облик и сходство. Наш дълг е да напомним на народа- горко на ония, които положителното назовават зло, тъмнината- светлина, горчивото за сладко ”, съобщи старозагорският митрополит Киприан.

„ Никой да не може да бъде насилван поради половата си принадлежност. Понятието пол изрично не е предопределено да замести мъж и жена ”, изясни Цецка Цачева.

В поддръжка на Светия синод се разгласи и католическата църка у нас. А православните свещеници стигнаха още по-далеч. От на следващия ден във всяка черква ще се проси Божията помощ.

„ Призовавам Народното събрание да не ратифицира Истанбулската спогодба, призоваваме българите да съхраняват вярата ”, съобщи митрополит Киприан.

Правителството предложи текстовете да се одобряват с тълкувателна декларация, с цел да се обясни всеки противоречив миг.

„ Резервите се отнасят за несъответствието с българския закон ”, изясни Цачева.

Демонстрации " за " и " срещу " Истанбулската спогодба

Църквата обаче не е съгласна.

Към съперниците, само че с надалеч по-крайна позиция, се причисли и архиманрид Дионисий.

„ Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата ”, съобщи архимандрит Дионисий.

„ Позицията на църквата е доста притеснителна в тази обстановка, тъй като в случай че църквата споделя да се анатемосат тези, които са против текста, това значи да се анатемосат тези, които са против насилието. Това звучи неуместно ”, съобщи юрист Йорданка Бекирска.

Експертите в региона на правото са безапелационни, че понятието обществена роля и пол съществува и в този момент в българските закони.

„ Няма по-висок стандарт, който да бъде признат от България ”, добави Бекирска.

„ РПУ-тата се чудят къде да скрият пребитите дами. Най- най-после ще загърбим лицемерието и ще признаем, че в България има мъже, които бият и убиват дамите си ”, разяснява омбудсманът Мая Манолова.

Дебатите в Народното събрание предстоят.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР