Кадър Нова твТекстът в правилника на парламента, според който депутатите

...
Кадър Нова твТекстът в правилника на парламента, според който депутатите
Коментари Харесай

Гешев се появи в парламента

Кадър Нова тв

Текстът в правилника на Народното събрание, съгласно който депутатите имат право да викат в Народно събрание основния прокурор на страната, ще бъде нападнат в съда още на следващия ден или в понеделник. Това стана ясно от думите на Иван Гешев.

" Член 24 от Правилника за работа на Народно заседание опонира на Конституцията. Това е по този начин, тъй като има трайна правосъдна процедура, като обръщам внимание на решение номер 5 от 1995г., когато е нападнат текст от тогавашния устав за работа на Народно събрание. Там конституционните съдии са споделили, че в парламентарни комисии не могат да бъдат канени президент, вицепрезидент, конституционни съдии и магистрати. Тоест в Народното събрание може да бъде поканен основният прокурор от самото Народно заседание ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди чуването си на Комисията по правни въпроси към Народно събрание, съобщи Нова тв.

„ Постоянните комисии, каквато е и Правната комисия, реализират парламентарен надзор. Трайна е правосъдната процедура, че във връзка с правосъдната власт е неприемлив правосъдния надзор. Това е по този начин, тъй като това трансформира салдото в страната и в частност правилото за разделяне на управляващите ", добави още основният прокурор.

Той добави, че „ за положително или неприятно в днешния устав съществува член 24, а той има силата на закон ”.

Гешев съобщи, че на следващия ден или в понеделник ще внесе искане в Конституционния съд за оповестяването на този текст като противоконституционен.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР