кадър: Нова твСпоред нея матурите за 4 и 10 клас

...
кадър: Нова твСпоред нея матурите за 4 и 10 клас
Коментари Харесай

Омбудсманът: Хайде да си кажем честно - колко добър беше достъпът до онлайн обучение в цялата страна”

кадър: Нова тв

Според нея матурите за 4 и 10 клас са непотребен риск.

По думите й 18 000 родители упорстват дребните матури да отпаднат.

Омбудсманът Диана Ковачева счита, че матурите за 4 и 10 клас са непотребни в актуалната обстановка, съобщи самата тя в ефира на Нова тв.

„ Не разбирам упорството на Министерството на образованието по отношение на анулацията на дребните матури. Още повече, че има една доста сериозна петиция от близо 18 000 родители, които упорстват дребните матури да отпаднат. Децата също писаха на министъра ”, изясни тя.

Според публичния бранител не е правилно да се вършат внушения, че всички родители, които са обезпокоени, са несериозни или желаят децата им да избегнат изпит.

„ Сега по-голямата част от материала и за 10, и за 4 клас беше изучавана в онлайн среда. Хората с съображение се тормозят, че не са усвоени задоволително добре знанията. Хайде да си кажем почтено - какъв брой добър беше достъпът до онлайн образование в цялата страна ”, добави още омбудсманът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР