кадър Нова твЩе се справим и с общонационален протест. Това

...
кадър Нова твЩе се справим и с общонационален протест. Това
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Ще се справим и с общонационален протест

кадър Нова тв

Ще се оправим и с общонационален митинг. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България “ по Нова тв новият вътрешен министър Христо Терзийски във връзка оповестения за през днешния ден общонационален протест пред Министерския съвет, съобщи vevesti.bg.

„ Ако имахме уредник на митинга в София, който съблюдава закона и каже на тази дата ще направя мероприятие и ще затворя обещано кръстовище, щяхме да създадем заседание и ще знаем неговите планове. Ако имаме предварителна информация, ще вземем ограничения, тъй че едната страна да няма прикосновение с другата “, разясни той.

Терзийски прикани тези, които стачкуват, да съблюдават разпоредбите и да не влизат в пространството на останалите жители и разяснява снощния случай, при който водач бутка протестиращ при блокиране на кръстовището на Ректората.

„ Човекът с черния джип е желал да мине през кръстовището на Ректората, не е знаел, че е блокирано. Няма позволение за шествията. Опитваме се да оказваме помощ на другите жители “, сподели вътрешният министър.

„ Щом и двете страни са недоволни значи сме си свършили работата. Нямаме информация за това къде и какъв брой хора ще се съберат през днешния ден, само че имаме организация “, сподели още министър Терзийски.

В обществените мрежи се приканват хората да стартират да се събират за общонационалния протест още в 10.00 ч. като формалният час на митинга е 19.00 ч. Според поръчките блокади ще има през целия ден на разнообразни места в столицата. Организаторите приканват хората да си носят палатки, чадъри, одеала и облекла, тъй като щели да останат пред Министерския съвет до реализиране на настояванията си.

Терзийски разяснява и по какъв начин служителите на реда ще бъдат обезщетени за изключителния им труд по време на митингите.

„ Първата ми задача беше да беседвам с полицейските синдикати. Една от тематиките беше ненормираното работно време. Нашите чиновници са два типа – тези, които работят по график и тези на смени, на ненормиран работен ден. Направихме бързи крачки към смяна в Закона на Министерство на вътрешните работи, където да отпаднат правила, тъй че да ни разрешат в целокупност изплащането на извънработния труд. Специално до момента те се компенсираха с 12 дни в допълнение отпуска. Финансовият министър пое уговорката, че ще ни бъдат отпуснати над 65 млн. лева годишно. Надявам се смяната в закона да влезе в действие от 1 януари 2021 година “, сподели министърът на вътрешните работи.

Терзийски сподели още, че е взел бързо решението на стане министър и по-късно няма да се връща в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Бях на „ Росенец “ като полицейски началник, с цел да планираме ограниченията за сигурност. Това не са здания, които можеш да обезпечиш елементарно. Не беше толкоз спокойно и безшумно, имаше много обидни реплики от едната към другата страна “, сподели Терзийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР