Кадър Нова твШефът на затворите си отива заради сигнали за

...
Кадър Нова твШефът на затворите си отива заради сигнали за
Коментари Харесай

Шефът на затворите си отива заради сигнали за нарушения

Кадър Нова тв

Шефът на пандизите си отива поради сигнали за нарушавания. Това изясни пред NOVA правосъдният министър Данаил Кирилов. Той счита, че някои от недоволствата на задържаните предприемачи Баневи са основателни. В момента Васил Миладинов е в болничен и заповедта за уволняване не може да му бъде връчена.

Правосъдният министър посочи съответни нередности в местата за отнемане от независимост.

„ Например, има проблеми с храненето, има проблеми с достъпа до телефонни услуги, има проблем с цените на храните в лавките ”, сподели правосъдният министър Данаил Кирилов.

Били са открити след тъжба на задържаната Евгения Банева, написана на цели 18 страници.

„ Много са изказванията в жалбата на госпожа Банева. Голяма част от тях съумях да установя персонално на място. Натрупванията са много ”, сподели още министърът.

Бизнесменът Николай Банев, който е в ареста със 7 обвинявания, също засегна в съда тематиката за изискванията в местата за отнемане от независимост. Пред магистратите той предложи представители на прокуратурата да бъдат командировани в следствения арест на бул. „ Г.М. Димитров “. Само по този начин щели да схванат, че там не се устоя повече от седмица.

От Синдиката на чиновниците на пандизите също реагираха на уволнението на Васил Миладинов. С искане за отговори на голям брой въпроси до Данаил Кирилов и заместника му Николай Проданов.

„ Не е съществено да се уволнява шеф на профилирана дирекция без претекстове в първия ден и на втория ден да се появяват претекстове, които синдикалната организация на чиновниците на пандизите слага от 10 години като проблеми пред министерството ”, сподели ръководителят на Синдиката на чиновниците на пандизите в България Ивайло Григоров.

Затова възнамеряват митинг в отбрана на Васил Миладинов. Според източници на NOVA пък причина Миладинов да бъде отхвърлен е социална поръчка на стойност 34 милиона лв.. Тя е за доставка на храна в пандизите за период от 4 години, а на следващия ден ще бъдат отворени ценовите предложения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР