Кадър: Нова ТвРъководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова обяви

...
Кадър: Нова ТвРъководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова обяви
Коментари Харесай

Току що в ефира: Емилия Русинова обяви какво наказание грози хванатия с подкуп данъчен и защо парите не са преброени на място

Кадър: Нова Тв

Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова разгласи одеве, че арестуваният за взимане на рушвет от 15 000 лв. данъчен контрольор е заплашен със затвор до 10 години. Както е известно, той е рекетирал компания с 45 000 лв. и е задържан, откакто е получил 15 000 лв..

„ Данъчният чиновник е разкрил противоречие за 800 000 лв. при инспекция на комерсиално сдружение. Той е можел да си затвори очите и да напише инспекционен акт за 16 000 лв.. Работил е в отдел „ Ревизии ” и е бил част на ревизионния екип на това комерсиално сдружение. Заедно с него като ревизиращ орган е взела участие още една служителка на Национална агенция за приходите, която се води шеф на проверката.

Парите на данъчния чиновник са предадени в атомобил, в който се са срещнали шефът на комерсиалното сдружение и обвинения. Дали шефът е бил седнал на мястото на водача, не мога да разясня, само че парите са предадени в колата. Арестът е изработен директно след приемане на парите. Няколко минути по-късно. ”, разкри за „ Здравей, България ” по Нова Тв Русинова.

Запитана от Виктор Николов за какво карцерът не е станал, както с Иванчева и парите не са преброени на място, Русинова отговори:

„ Това е преценка на органите, които правят ареста и на наблюдаващия прокурор. Парите не са преброени на място по  преценка на наблюдаващия прокурор и проверяващия. Те са решили по какъв начин да извършат процесуалните следствени дейности. Наказанието, което може да получи обвинения за закононарушение, в което е упрекнат, е до 10 години отнемане от независимост. При следствието са употребявани всички типове специфични разследващи средства. ”

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР