Кадър Нова твМВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли.

...
Кадър Нова твМВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли.
Коментари Харесай

МВР купува 15 високоскоростни коли

Кадър Нова тв

Министерство на вътрешните работи пусна социална поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни най-малко 250 конски сили. Новите автомобили  ще дебнат за джигити по автомагистралите и първокласните пътища у нас, заяви Нова тв.

Край на незаконните гонки и джигитите по първокласните пътища у нас. Това се заканват от " Пътна полиция ", които желаят 15 нови, бързи, немаркирани коли. Процедурата по оповестяването на публичната поръчка към този момент е в ход.

„ Виждате, че към този момент се е натрупало огромно напрежение в обществото, касаещи непоносимост към водачи с нападателно каране и държание на пътя ”, изясни контрольор Мирослав Василев от ГДНП.

Анализ на " Пътна полиция " определил какви би трябвало да са новите коли.

„ Те ще би трябвало да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също по този начин минималните условия, които са като критерии, те би трябвало да са най-малко 250 конски сили ”, сподели още Василев.

За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лв.. В сумата обаче влизало и оборудването.

„ Освен камери за скоростните режими, същите коли ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните информационни средства за връзка ”, съобщи Василев.

Държавната организация по сигурност на придвижването е " за " закупуването на новите коли, прецизираха от институцията за NOVA. Критериите, на които те би трябвало да дават отговор обаче, били прекомерно високи за отпуснатата сума. 

„ Бих се радвал на всеки един от сътрудниците да може да употребява такива коли, типични за арабските страни. Но може би се доближаваме до сътрудниците от Германия, от Австрия ”, споделя Василев.

Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения за корупция. А камерите щели да връщат клип обратно, с цел да потвърдят осъщественото нарушаванията на джигитите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР