кадър Нова твКръвна плазма от преболедували Ковид 19 вече се

...
кадър Нова твКръвна плазма от преболедували Ковид 19 вече се
Коментари Харесай

На пазара на черно вече продават кръвна плазма от преболедували К19 срещу 4000-5000 лева

кадър Нова тв

Кръвна плазма от преболедували Ковид 19 към този момент се продава на черния пазар. Цената доближава 4000 - 5000 лв., разкри в репортаж Нова тв.

Телевизионен екип под прикритие се срещна с търговците в двора на една от огромните столични лечебни заведения. Продавачите сами заговарят хората и с подготвеност споделят, че имат налична кръв и ще оказват помощ, само че против крупна сума пари.

„ Това което демонстрира репортажът е извънредно притеснително. Преливането на кръвна плазма не е панацея. Ако лекарите не са решили, че тя е нужна за някого това би било погрешно. Това лечение не е одобрено и се базира на изследвания. Важно е това да се знае от хората “. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България “ адвокатът по здравно право Мария Петрова.

Тя прибавя, че Наказателният кодекс ясно споделя, че този тип активност са закононарушения. От друга страна закононарушение е и нарушаването на разпоредбите по които се взима тази кръв или плазма.

„ Единственото в света изследване, което изследва изгодите от кръвната плазма в битката с COVID-19 не е посочило обилни и задоволително ефикасни резултати. На уеб страницата на Европейската комисия може да се види, че изгодите от нейното използване към момента се събират и изследват “, прибавя Петрова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР