Кадър Нова твИзбирателите все още не са решили как да

...
Кадър Нова твИзбирателите все още не са решили как да
Коментари Харесай

Социолозите: Голяма част от хората решават за кого да гласуват в деня на вота

Кадър Нова тв

Избирателите към момента не са решили по какъв начин да гласоподават на тази избори. Затова ние сега не вършим прогнози, а сондажи на публичното мнение. Това разяснява в сстудиото на Нова тв доцент Антоний Гълъбов.

Изводът от тези данни, които имат разнообразни заключения, водят в една и съща посока - че че изборите са предрешени. Че в действителност има конспирация. Тя важи освен за София. Проучвания се появиха и от други градове. Навсякъде, без значение кой е водещият претендент, се означават разлики, които не могат да бъдат изрично оценени като недвусмислена победа за който и да било и което ще задържи несигурността в успеха на даден претендент до края на първия тур, даже и до края на втория тур, коментира Борис Попйорданов.

В други страни да вземем за пример сме виждали по какъв начин даден претендент от първия тур, който е водещ, при втори тур губи, защото против него се образува коалиция. У нас пък преднината на първия тур съвсем постоянно се осъществя на втори тур поради това психическо преимущество, разяснява Попйорданов. 

Местните избори са малко по-сложни. Не постоянно българските гласоподаватели си дават сметка, че на първи и единствен тур се избират общинските препоръки. А значимият избор, който ще ни покаже тежестта на политическите партии, е точно този, разяснява Гълъбов. 

Предизборните обещания не могант да бъдат изпълтети единствено с фигурата на кмета. Те би трябвало да бъдат изпълнени от позиция на една цялостна идея, която никога не се свежда единствено до рецензия, добави той.

Според него хората още не са решили кого да поддържат за тези избори. Последните години демонстрират, че изключително младите гласоподаватели взимат решение в границите на самия избирателен ден. Това прави доста сложен всевъзможен тип прогноза. И в същото време с това усилва залога за претендентите, уточни Гълъбов. 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР