Кадър Нова твГрупа за изнудване и изамама беше разбита в

...
Кадър Нова твГрупа за изнудване и изамама беше разбита в
Коментари Харесай

Нова схема за изнудване на пенсионери: Строителни работници обират самотни старци! Вижте ужасяващата история на баба Станойка

Кадър Нова тв

Група за изнудване и изамама беше разрушена в Пазарджик. Задържани са седмина мъже. Те се представяли на възрастни и самотни хора за група строителни служащи и предложили услуги по домовете против дребни суми. След това обаче почвали да изнудват безпомощните старци за хиляди левове и по този начин обирали всичките им спестявания. Задържаните мъже са престъпно проявени, а някои от тях и осъждани, споделя Нова тв.

Престъпната група е арестувана в град Септември инцидентно. Полицаи виждат групата мъже в кола, спряна пред къщата на баба Станойка. Единият от служителите на реда изискал документите им за инспекция, а другият влезнал в къщата. 

" Вътре откриват изклячително уплашената собственичка на жилището. Започват следствие, с цел да изяснят обстановката и по този начин научават, че седемте мъже предложили доста на ниска цена ремонт на покрива на дамата. Тя решила, че 50 лв. е добра цена да й сменят улуците ", описват от полицията. 

Майсторите обаче почнали да изнудват пенсионираната учителка и й поискали за работата още 1000 лв.. Възрастната жена се тормозила, обяснила, че няма толкоз пари, а единствено 200 лв., а те я предиздвикали да ги събере и да им ги даде. След това почнали да я заплашват със разпра и да й желаят още пари.

След това качили старата жена в автомобила си. Докарали я пред един махленски банкомат и я принудили да изтегли спестяванията си от 600 лв.. Още същата вечер дамата заклячила къщата си и отишла да спи при свои родственици. 

Това не е единственият случай в региона. Оказва се, че излъганите и изнудвани пенсионери са десетки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР