Кадър Нова ТВЕдин от видните български бизнесмени коментира темата с

...
Кадър Нова ТВЕдин от видните български бизнесмени коментира темата с
Коментари Харесай

Петър Манджуков: Хиляди са хората в България, които са имали или имат офшорни компании

Кадър Нова ТВ

Един от видните български предприемачи разяснява тематиката с офшорни компании на българи.

„ Хиляди са хората в България, които са имали или имат офшорни компании ”. Това съобщи предприемачът Петър Манджуков в студиото на „ На фокус с Лора Крумова ” по Нова Тв.

Той е един от представителите на едрия бизнес в България, някогашен медиен притежател, дълготраен издател на в. „ Дума ” и постоянно именуван „ оръжеен необут ”. Неговото име фигурираше в „ Панама Пейпърс ”.

„ Няма по какъв начин да не излезе и моето име, тъй като когато аз започнах моя бизнес със специфична продукция през 1992 година, у нас нямаше нито регулация, нито лицензиране. Всички от моите сътрудници до 2000 година работеха с офшорни компании. Това е реалност ”, сподели той.

„ Когато се приказва за офшорни компании, би трябвало да се направи ретроспекця на потреблението им, тъй като това е търговски инструмент – метод, по който някой да прави комерсиална или друга активност ”, уточни Манджуков.

По думите му журналистическото говорене е едно, само че политическото и държавническо говорене би трябвало да е нещо напълно друго друго. „ Нещата би трябвало да бъдат много по-аргументирани ", добави той.

„ Не бих споделил, че съм бил непосредствен с властта. Познавам доста хора, само че не съм се занимавал нито с публични поръчки, нито съм се възползвал от мои познанства във властта. Близостта с властта може да се търси при хора, които са известни имена. Знаят се кои са ”, разяснява още той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР