кадър Нова твДействията на служебния кабинет ще са в синхрон

...
кадър Нова твДействията на служебния кабинет ще са в синхрон
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Действията на служебния кабинет ще се водят от визията на президента

кадър Нова тв

Действията на служебния кабинет ще са в синхрон с визията на президента Румен Радев. Той може да чака от министрите цялостна преданост. Това разяснява в ефира на БНР социологът Боряна Димитрова.

Генерал Стефан Янев не е необятно различим, досега не е бил политическо лице. Важният факт в този избор е, че президентът Радев избира за министър председател допустимо непосредствен до него човек, персона, на която категорично се доверява. В случая можем да сметнем, че напълно дейностите на Министерския съвет ще се водят от визията, от разбиранията на президента Радев. Той може да чака цялостна преданост, цялостно доверие, заключи тя.

Според Димитрова е напълно обикновено служебните държавни управления да бъдат натоварвани и с спомагателни упования, защото по Конституция и определение се появяват, когато има политическа рецесия.

Наблюдаваме обстановка, в която се тестват публични настройки за концентриране на повече пълномощия и запаси в лицето на президента, напомни своя теза Боряна Димитрова.

„ Това е по-дълъг развой. Колкото повече се задълбочава рецесията на политическите партии, колкото повече пораства недоверието към политическите партии (а е реалност, че в България доверието към политическите партии, към политиците е ниско), колкото повече се дискредитира доверието в партиите, толкоз повече се отварят опциите – чисто исторически, чисто теоретично, за тежнения към по-силна ръка и президентски пълномощия, “ счита Димитрова.

Ако приказваме за възобновление на парламентаризма, това значи мощни и виновни партии в Народното събрание, а не абдикация от парламентаризма в интерес на различен подел, акцентира още Боряна Димитрова.

Можем да допускаме, че и на идните избори, както и на отминалите, до урните ще отидат доста хора, които досега са се чувствали непредставени в политическия живот, изясни социологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР