Кадър Нова твДарителска сметка за набиране на средства за наемане

...
Кадър Нова твДарителска сметка за набиране на средства за наемане
Коментари Харесай

Дарителска сметка набира пари за адвокат на Желяз Андреев в Америка

Кадър Нова тв

Дарителска сметка за набиране на средства за наемане на умел юрист в Америка откриха околните на Желяз Андреев. Той е упрекнат в нарушение на американското ембарго към Сирия, а съединените щати желаеха екстрадицията му, споделя Нова тв.

Между 30 000 и 50 000 $ са нужни на Желяз за наемането на умел юрист оттатък Океана. Имаха ли резултат митингите в негова отбрана и засилва ли се страната седмица след вълната на поддръжка?

„ Това беше една бурна седмица. Проведохме много диалози. Омбудсманът Мая Манолова ни оказа помощ за откриването на дарителска сметка, която да ни помогне за наемането на юрист във Флорида, Америка. До тази заран в сметката бяха събрани малко над 2000 лв.. Засега не сме в позиция да ангажираме нито един юрист. Офертите, които досега сме намерили, стартират от 35 000 $ ”, описа за „ Здравей, България ” Желяз Андреев.

По думите му, когато дойде формалното искане за изгонване от страна на Съединени американски щати, още веднъж ще би трябвало да бъде арестуван за 72 часа, както и да изчака насрочване на дата за делото.

„ Обвиненията в Съединени американски щати няма отминалост. Дори при осъществяване на развой тук, в България, който бъде с позитивен резултат за мен и изгонването бъде отказано, Съединените щати са в правото си да пуснат още на идващия ден нова алена бюлетина и това да се повтаря още веднъж и още веднъж. Ние имаме вяра в положителния излаз от тази обстановка, само че се приготвяме за най-лошия ”, добави Желяз Андреев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР