Кадър Нова твБлизки на Кристиян Бойков от Пловдив, който е

...
Кадър Нова твБлизки на Кристиян Бойков от Пловдив, който е
Коментари Харесай

Бивш съученик на хакера, ударил НАП: Натопили са го, Кристиян не е престъпник

Кадър Нова тв

Близки на Кристиян Бойков от Пловдив, който е упрекнат за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, не имат вяра, че той е отговорен. Неговият някогашен съученик Илия Иванов го разказва като образован, доброжелателен човек от заможно семейство и показа, че е шокиран от ареста. Бойков обаче е упрекнат в източването на персоналните данни на 5 млн. българи от системата на Национална агенция за приходите. Пред камерата на Нова телевизия Иванов съобщи, че хакерът най-вероятно е натопен, съобщи флагман.бг.

Илия Иванов няколко години е учил дружно с Кристиян в елитната Търговска гимназия в Пловдив. Той твърди, че пристрастеността на хакера са компютрите и киберсигурността. 

„ Той в никакъв случай не е имал желание за такива закононарушения. 20-годишен да хакне системата на Национална агенция за приходите е малко несериозно. Мисля, че е наклеветен “, съобщи младият мъж.
 Кристиян Бойков не е нарушител. Това настояват хората, които го познават
Още като възпитаник през 2017 година към този момент Бойков сподели в „ Господари на ефира “ по какъв начин може да се трансформират оценки от изпити посредством достъп до уеб страницата на МОН. 

Той показа, че за не повече от 2 часа е съумял да пробие системата. Според него всеки, който има обикновени знания по програмиране може да го направи. 

Според съученика на Кристиян, преди две години той желал да притегли погледите към себе си. 

Той прави такива неща единствено за внимание, а не, с цел да източва пари от банки, акцентира Иванов.

„ Родителите му може би са тъжни и огорчени. Сигурен съм, че знаят, че е почтен “, добави той.

Според хората, които го познават, той е имал опция да злоупотреби с данните от просветителното министерство преди две години, само че вместо това е алармирал ведомството за казуса. 

Прокуратурата повдигна обвиняване на Кристиян. Предвижда се отнемане от 5 до 8 години и санкция до 10 000 лв.. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР