Кадър: Нова твБългария празнува 6-ти май – Ден на храбростта

...
Кадър: Нова твБългария празнува 6-ти май – Ден на храбростта
Коментари Харесай

Парадът: Армията демонстрира най-доброто по въздух и земя

Кадър: Нова тв

България чества 6-ти май – Ден на храбростта и Българската войска. На тържествена гала беше отслужен водосвет на бойните флагове. Бяха положени венци пред Паметника на незнайния боец.

Веднага по-късно стартира и военният церемониал. Пред погледите на хиляди фенове Армията сподели най-хубавото от военновъздушните си сили и наземна техника. Екипите на NOVA бяха в първите редици на парада, с повече от 15 гледни точки към протичащото се и на земята, и във въздуха, съобщи Нова тв.

С глави, издигнати над машините, и погледи в небето, военните внушиха и на децата, и на огромните, които гледаха парада - че макар проблемите си през другото време, на 6-ти май армията е цяла. Създадена преди 140 години, войската си даде и техниката, и хората, с цел да подсети - има я. И може. Показното беше разчетено до секунда. Тази година за пръв път военна респект демонстрираха и съседите ни от Македония - те изпратиха представителна рота, която маршируваше дружно с нашите бойци. Армията пристигна на площада, с цел да поздрави тези, за които работи. 1600 бойци, 52 бойни машини, 4 хеликоптера и 10 самолета. На 6-ти май Българската войска полетя от горделивост, макар рисковете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР