Кадър: Нова тв2 милиона и 733 хиляди лева. Това е

...
Кадър: Нова тв2 милиона и 733 хиляди лева. Това е
Коментари Харесай

2 733 000 лева санкции за некачествени ремонти за 2 години в София

Кадър: Нова тв

2 милиона и 733 хиляди лв.. Това е размерът на глобите за последните две години, поради некачествените поправки в София. На общинско съвещание съветници желаеха " надзор на контрола " поради ремонт на ремонтите.

Нашумелият термин " ремонт на ремонта " е честа процедура съгласно общинските съветници от Българска социалистическа партия, оповестява Нова тв.

„ Колко, кой, за какво е санкциониран! Така ли ще продължим с пиарски ограничения? Да, ние ги глобихме 2 милиона на стотиците милиони, които изтичат за поправки ”, разяснява Калоян Паргов, общински консултант от " Българска социалистическа партия - Лява България ".

„ Говорейки за ремонт на ремонта - надзор на контрола! Колкото и да звучи необичайно има проблем с ремонтите ”, сподели Стефан Марков, общински консултант от " Реформаторския блок ".

В отговор столичният кметът към този момент съобщи, че се постановат санкции даже и на компаниите, които правят контрол.

„ Никой не може да подсигурява, че някоя бригада, някой безусловно несръчен строител няма да си остави ръцете някъде ”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съветниците желаеха гаранции за по-добро качество. Поискаха го и гражданските организации.

„ Това че общината и госпожа Фандъкова упражнявали непоколебим надзор, явно не е по този начин! Това са залъгалки за наивници ”, разяснява Борис Бонев от Гражданска организация " Спаси София ".

Седмици след чисто новия ремонт на бул. " Шипченски проход ", можете да видите, към този момент една от шахтите е без похлупак. Въпреки че няколко месеца на там имаше тежка техника и купища асфалт, никой от Столичната община не се сети да запълни дупките на няколко метра от ремонта.

Съветниците се осъмниха в прозрачността при налагането на глобите.

Нова тв изиска документи, които да потвърдят, че глобите са наложени. Все още обаче не сме ги получили.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР