Кадър: Нова телевизияВасилка Ковачева, която е на 99 години, спечели

...
Кадър: Нова телевизияВасилка Ковачева, която е на 99 години, спечели
Коментари Харесай

99-годишната баба Василка спечели битката с Ковид

Кадър: " Нова телевизия "

Василка Ковачева, която е на 99 години, завоюва борбата с ковид. Жената от троянското село Черни Осъм остана в болница единствено девет дни и от седмица е у дома на домашно лекуване, оповестява " Нова телевизия+. И лекари, и хората от района, чакат стотния й рожден ден през март следващата година.

Василка към момента е под карантина. За нея се грижи специфичен човек, обезпечен от кметството, който даде на NOVA фрагменти с първите й думи, откакто била изписана от Коронавирус отделението на белодробната болница. Сега старата жена е заредена с оптимизъм.

„ А-а-а, следващата година, през март ще направя 100 години ”, радва се Василка Ковачева.

Всичко стартира през първите дни на декември. Личният доктор на дамата идва в дома й и регистрира висока температура, както и признаци на COVID-19.

“Спешна помощ пристигна и я взе с кола за спешна помощ. В троянската болница откриха позитивен тест за ковид, след което беше настанена в белодробната болница, където изкара нужното време ”, споделя кметът на с. Черни Осъм Марин Сираков.

„ Василка е с исхемична болест на сърцето и хипертония – болести, които в допълнение усложняваха процеса на лекуване. Но тя усмихната напусна нашата болница ", показа доктор Цветомила Дудевска, шеф на белодробната болница в Троян.

„ Имахме по-млади пациенти, на които се наложи да се лекуват по-дълго време ”, споделя доктор Дудевска.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР