кадър Нова телевизияИмаше големи очаквания от тази кампания. Нормално е

...
кадър Нова телевизияИмаше големи очаквания от тази кампания. Нормално е
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Имаше големи очаквания за тези избори, трябва всеки да си поеме отговорността

кадър Нова телевизия

„ Имаше огромни упования от тази акция. Нормално е да се сложи въпросът за отговорността. Оставката е самостоятелен акт. А когато има загуба, би трябвало да има и отговорност. Трябва всеки да понесе своята отговорност. Затова предлагаме да се стартира от долу нагоре – от главната партийна организация и да се стигне до ръководителя на партията ”. Това съобщи в предаването „ Здравей, България ” по Нова телевизия Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия.

Той изясни, че на пленума на националния съвет на партията през днешния ден ще бъде препоръчано да започва развой на конференции, на които да се направи разбор, да се реши къде по какъв начин се е справила левицата.

„ Председателят на партията предложи да влезем в процедура за избор на нов ръководител. Това би трябвало да го тълкуваме като предпочитание всеки един в партията да препотвърди своята легитимност ”, съобщи Зафиров.

За да бъде определен ръководителят, ние се нуждаем от правила. Тези правила са написани в устава, че би трябвало да бъдат признати на Национален съвет. Днес ние тъкмо това ще предложим – да започва такава процедура за правене на такива правила. Надявам се септември да имаме избор на нов ръководител ”, изясни Зафиров.

Според него не е проблем, че точно тогава ще има акция за локалния избор.

Относно конференциите в страната, Зафиров изясни, че точката с избор на нови управления не е наложителна и в случай че конференцията реши, че няма потребност от ново управление, то няма да бъде сменяно.

„ Аз считам, че ръководителят на партията се оправя добре и няма потребност да бъде сменян ”, разяснява още Зафиров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР