Кадър: Нова телевизияБойко Борисов участва в онлайн среща с членовете

...
Кадър: Нова телевизияБойко Борисов участва в онлайн среща с членовете
Коментари Харесай

Бойко Борисов участва в онлайн среща с членовете на Европейския съвет

Кадър: " Нова телевизия "

Бойко Борисов взе участие в онлайн среща с членовете на Европейския съвет. Видеоконференцията се организира през днешния ден и на следващия ден, оповестяват от държавния пресцентър.

Във фокуса на разискванията на държавните и държавните ръководители на страните членки ще бъдат актуалната обстановка, провокирана от пандемията от COVID-19, готовността за реакция при закани за публичното здраве, сигурността и защитата на Европейския съюз, както и връзките с Южното съседство.

Акцент по време на диалозите ще бъде подложен върху доставките на ваксини и въведените от страните членки ограничения за ограничение на разпространяването на болестта. Ще бъдат дискутирани изводите от оправянето с пандемията и построяването на потенциал на Европейски Съюз за превъзмогване на бъдещи здравни рецесии. В тази връзка ще бъдат разисквани също интернационалното съдействие и солидарността с трети страни.

В хода на видеосрещата министър председателят Борисов ще подчертае, че България прави оценка взаимните старания и тясната съгласуваност в границите на Европейски Съюз, която регистрира и другата обстановка в страните членки в борбата с COVID-19. Министър-председателят ще означи, че здравната ни система е мобилизирана, с цел да отговори на националните потребности, само че страната ни следва внимателен метод по повод последователното отхлабване на ограниченията. Внимателно се следи и разпространяването на новите разновидности на вируса на територията на България.

Премиерът Борисов ще изрази безапелационното мнение, че производителите на ваксини следва прецизно да съблюдават договорите за доставки с Европейската комисия, по този начин както страните членки в точния момент извършиха своя финансов ангажимент към тях. Министър-председателят ще подчертава и върху поетапното осъществяване на Националния проект за имунизиране, на реализацията на всеобщата имунизация и ще подчертае повишилия се брой българи, искащи да се имунизират против новия вирус.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР