Кадър: НоваНа 9 април, в края на мандата министър Димитров

...
Кадър: НоваНа 9 април, в края на мандата министър Димитров
Коментари Харесай

Екоминистърът: Уволних директорката на РИОСВ-Бургас като негодно лице

Кадър: " Нова "

" На 9 април, в края на мандата министър Димитров подписва заповед, с която анулира императивната възбрана за строителство на Градина и Смокиня. На процедура вкарва изключения. Отмених през днешния ден заповедта като оскъдна. Уволних лицето като негодно – Детелина Николова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас ". Това съобщи на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев.

 
„ Заварих 11 шефове на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято служба не е извършен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, в случай че се потвърдят – да останат да работят, в случай че не – ги отстранявам незабавно “, съобщи министър Личев.

„ На 9 април, в края на мандата министър Димитров подписва заповед, с която анулира императивната възбрана за строителство на Градина и Смокиня. На процедура вкарва изключения. Отмених през днешния ден заповедта като оскъдна. Уволних лицето като негодно – Детелина Николова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас “, уточни той.

Тя е отменила възбраната за всякакво строителство на предпазените дюни в местността “Каваците ”, добави министърът.

Министърът заяви още, че се обособяват три нови предпазени зони по Черноморието. Възстановява се и Националният съвет по биологично многообразие.

Според Личев Националният проект за ръководство на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат наказания от Европейския съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР